ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«HPV σχετιζόμενα νοσήματα»: Επιστημονική Εκδήλωση στα Χανιά

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV- Human Papilloma Virus) αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη σήμερα.

«HPV σχετιζόμενα νοσήματα»: Επιστημονική Εκδήλωση στα Χανιά

Τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί άμεση συσχέτιση της μόλυνσης από τον ιό τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών με την πρόκληση καλοηθών νοσημάτων και καρκίνων σε διάφορα όργανα του σώματος.

Το θέμα της HPV λοίμωξης και οι συνέπειές της έχουν προσλάβει πολύπλευρο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείας και τους επιστήμονες.

Στo πλαίσιo αυτό, διοργανώνεται στα Χανιά, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «HPV σχετιζόμενα νοσήματα». Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 1 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ιατροί και επιστήμονες, Γ. Αλεξανδράκης, Δ/ντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής & Ενδοσκοπικού Τμήματος ΝΙΜΤΣ, Π. Καρακίτσος, Καθηγητής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ε. Καρακώστας, Συντονιστής Δ/ντης ΩΡΛ Κλινικής «Βενιζελείου» Γ.Ν.Ηρακλείου, Ε. Μπιλιράκης, Δ/ντης Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου» & Υπεύθυνος Τμήματος Κολποσκόπησης Α΄ Γυναικολογικής Κλινικής, Π. Μπούντρης, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Η. Νικολαίδου, Αν.Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ν.«Ανδρέας Συγγρός», Ι. Παναγιωτίδης, Αν.Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ε.Παρασκευαίδης, Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τις διαλέξεις θα συντονίσουν οι Χ. Παπαδάκης, Συντονιστής Δ/ντής, ΩΡΛ Κλινικής, Γ. Ν. Χανίων «Άγιος Γεώργιος» και Ι. Μ. Ματαλιωτάκης, Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Εκδήλωση απευθύνεται σε ιατρούς, επαγγελματίες υγείας και γενικά επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων (Μαιευτήρες - Γυναικολόγους, Παιδιάτρους, Ωτορινολαρυγγολόγους, Ουρολόγους, Δερματολόγους, Στοματολόγους, Οδοντιάτρους, Ογκολόγους, Γαστρεντερολόγους, Παθολογοανατόμους, Κυτταρολόγους, κ.ά.) και στόχο έχει την ενημέρωση για την πρόληψη, την επιδημιολογία, την εξατομικευμένη διάγνωση μέσω καινοτόμων διαγνωστικών Τεστ και ευφυών μοντέλων και την αντιμετώπιση των παθήσεων που ο ιός προκαλεί σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ