ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΗΤΕΡΑ: Δύο χρόνια λειτουργίας της υπερσύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

ΜΗΤΕΡΑ: Δύο χρόνια λειτουργίας της υπερσύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, για τη θεραπεία ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που χρήζουν αιμοκάθαρσης.

Η Μονάδα, στην οποία πραγματοποιούνται περίπου 750 αιμοκαθάρσεις το μήνα, λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις δυναμικότητας 15 κλινών και στο πλαίσιο μεγάλου και οργανωμένου νοσοκομείου, με κάλυψη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και άμεση δυνατότητα κλήσης σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Όπως δηλώνει η Διευθύντρια της Μονάδας, νεφρολόγος κυρία Νικολέττα Νικολοπούλου «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας, έχουν πραγματοποιηθεί αιμοκαθάρσεις σε περισσότερους από 90 ασθενείς. Επιπλέον, η προετοιμασία ασθενών που προορίζονται για μεταμόσχευση πραγματοποιείται στο ΜΗΤΕΡΑ, ενώ ήδη δύο ασθενείς μας έχουν μεταμοσχευθεί επιτυχώς στο αντίστοιχο κέντρο μεταμόσχευσης. Παράλληλα, διατηρούμε δίκτυο επικοινωνίας με κέντρα αιμοκάθαρσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό τη διευκόλυνση μετακίνησης των ασθενών μας, όποτε και εάν προκύψουν, ενώ διαθέτουμε και Κίτρινη Μονάδα για τη θεραπεία ασθενών με HBV- Ηπατίτιδα».
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο σε συνδυασμό με την τήρηση των Διεθνών Πρωτοκόλλων, εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα στελεχώνεται από νεφρολόγους με κύρος και εμπειρία, καρδιολόγο με εμπειρία στα προβλήματα των νεφροπαθών που παρακολουθεί σε μόνιμη βάση τους ασθενείς της Μονάδας, ομάδα αγγειοχειρουργών με σημαντική εμπειρία και επιτυχημένη πρακτική στη δημιουργία αγγειακών προσπελάσεων (μοσχεύματα, fistula, κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες), εξειδικευμένους νοσηλευτές με βαθιά γνώση της θεραπείας της αιμοκάθαρσης, αλλά και των πολύπλευρων κλινικών και ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των χρονίως πασχόντων, διαιτολόγο με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των αιμοκαθαιρούμενων και ψυχολόγο, έμπειρο στην αντιμετώπιση προβλημάτων των χρονίως πασχόντων.

Τέλος, η Μονάδα διαθέτει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

BEST OF NETWORK

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι και πόσα κερδίζουν από το «πάγωμα» του φόρου

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για όσους βγήκαν σε αναστολή - Πώς θα το λάβετε

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα μετακινηθείτε νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα - Δείτε το έντυπο

Οργή στις ΗΠΑ για Ερντογάν: Αν δοκιμάσατε τους S-400 θα υποστείτε τις συνέπειες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς πέρασαν το πρώτο βράδυ στη φυλακή «διευθυντήριο» και Ρουπακιάς

Αγωνία για την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις - Πού εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού της

Ελληνοτουρκικά: Η προετοιμασία και η ανησυχία για μετατόπιση του πεδίου της κρίσης 

Κορονοϊός: Μάσκα παντού από σήμερα - Το παρασκήνιο της απόφασης για νέα αυστηρά μέτρα

Κορονοϊός: «Χαλαρά»! Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σάββατο - Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή (χάρτες)

Οι τέσσερις φορές στη Μεταπολίτευση που κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά υπουργού

Αναδρομικά: Πληρώθηκαν οι πρώτοι συνταξιούχοι - Από Δευτέρα (26/10) το δεύτερο κύμα πληρωμών