ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε επιφυλακή για τον καύσωνα το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης

Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκονται έως και την Κυριακή, γιατροί και διοικητικό προσωπικό στο Πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σε επιφυλακή για τον καύσωνα το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης

Οι 25 ιατροί όλων των ειδικοτήτων και τα 7 άτομα διοικητικό προσωπικό του δημοτικού ιατρείου στον πεζόδρομο της οδού Χανίων 4β, στην Κυψέλη, βρίσκονται στο χώρο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό θερμοπληξίας ή ακόμη και μιας απλής δυσφορίας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Το ωράριο ισχύει μόνο για τις εργάσιμες μέρες, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πολύ πιθανό οι γιατροί του δημοτικού ιατρείου Κυψέλης να διατεθούν εάν χρειαστεί στις Λέσχες Φιλίας που θα είναι ανοικτές για τις ευπαθείς ομάδες.

Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης εγκαινιάστηκε πριν από 20 μέρες από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και διαθέτει γενικό γιατρό, γυναικολόγο, δερματολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο και ψυχίατρο.

Το ιατρείο έχει επίσης επισκέπτη Υγείας, μαία, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο, σύμβουλο εργασίας, σύμβουλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σύμβουλο νομικών υποθέσεων και ψυχολόγο.

Για ραντεβού με γιατρό ή άλλον επαγγελματία το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 210-8836200.

Το δημοτικό ιατρείο Κυψέλης δέχεται καθημερινά περισσότερες από 250 επισκέψεις, ενώ κάθε Παρασκευή από τις 13:30 έως τις 15:30 μ.μ. λειτουργεί ιατρείο Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού και Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών και διενεργείται προληπτικός έλεγχος για όλους τους διαβητικούς ασθενείς.

H ολοκλήρωση του έργου στηρίχθηκε στις οικονομικές δυνάμεις του δήμου Αθηναίων, σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ενώ εποπτεύεται επιστημονικά από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.