ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσφυγες: Ο ΕΕΣ στηρίζει την καμπάνια #StopMindBorders

Στην παρουσίαση της Ενημερωτικής Καμπάνιας #StopMindBorders, στο Cine Kerameikos η οποία υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με την υποστήριξη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρέστη την Τετάρτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Πρόσφυγες: Ο ΕΕΣ στηρίζει την καμπάνια #StopMindBorders

Η συγκεκριμένη καμπάνια ευαισθητοποίησης έχει ως σύνθημα τη φράση: «Τα πιο επικίνδυνα σύνορα είναι αυτά που χαράσσουμε στο μυαλό μας. Όλοι το έχουμε βιώσει. Εμείς, μαζί μπορούμε να τα ξεπεράσουμε». Περιλαμβάνει έξι τηλεοπτικά σποτ και έντυπο υλικό (αφίσες, αυτοκόλλητα, καρτ ποστάλ) και έχει ως βασικό σκοπό και στόχο την αποδόμηση των αρνητικών στερεοτύπων αναφορικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

O Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στην παρέμβασή του ενώπιον του Υπουργού κ. Ιωάννη Μουζάλα και του Επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδος κ. Δ. Εσδρά, εξήρε την πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που αποσκοπεί στην ομαλή ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και ενδυναμώνει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για τις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες των προσφύγων και των μεταναστών, ώστε να αποφευχθεί η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός τους.