ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βοήθεια στο σπίτι: Απεργούν οι νοσηλευτές στις 6 Ιουλίου

Βοήθεια στο σπίτι: Απεργούν οι νοσηλευτές στις 6 Ιουλίου

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), το επαγγελματικό επιμελητήριο των Νοσηλευτών της χώρας, εκφράζει με ανακοίνωσή της την αμέριστη συμπαράσταση και την στήριξή της στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει στις 6 Ιουλίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΝΕ αναφέρει:

«Πέρα από την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων ως αορίστου χρόνου και την οριστική λύση στην πολύχρονη εργασιακή τους ομηρία, τονίζουμε και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας όχι μόνο στους εργαζομένους στο "Βοήθεια στο σπίτι" σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (με την θέση σε ισχύ της υπ’αριθμ. 2/53212/0022/15-07-2014 ΦΕΚ Β 2012/24-7-2014 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), αλλά και στους χιλιάδες εργαζομένους στο ίδιο πρόγραμμα σε ΝΠΔΔ των ΟΤΑ ή σε Δημοτικές Επιχειρήσεις ή Οργανισμούς με μορφή διαφορετική του ΝΠΙΔ, οι οποίοι κατά πρόδηλη παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της ισότητας δεν το λαμβάνουν, παρόλο που πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Οι Νοσηλευτές του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" που έχουν συμβληθεί με ΝΠΔΔ, εργάζονται υπό τις ίδιες ακριβώς δυσχερείς συνθήκες με εκείνες των συναδέλφων τους που έχουν συμβληθεί με ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, με μόνη διαφορά τη νομική μορφή του φορέα εργασίας τους, στην οποία είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζεται η δυσμενής τους μεταχείριση.

Η διάταξη για τη χορήγηση του επιδόματος περιέχεται στο άρθρο 53 του Νομοσχεδίου ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ του οποίου η διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλούς μήνες, χωρίς να έχει ακόμη ψηφιστεί, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της άνισης μεταχείρισης χιλιάδων Νοσηλευτών, η οποία είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί άμεσα, ως ελάχιστη αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς όλων των υπαλλήλων του "Βοήθεια στο σπίτι" στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.

Δηλώνουμε τέλος ότι η ΕΝΕ είναι πάντοτε στο πλευρό των Νοσηλευτών του "Βοήθεια στο Σπίτι", με διαρκείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση των εργασιακών τους συνθηκών και για την στήριξή τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, καθώς το νοσηλευτικό επάγγελμα είναι και θα είναι ένα και δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία Νοσηλευτών δύο ταχυτήτων με άνισες αμοιβές και αντιμετώπιση από την Πολιτεία».

BEST OF NETWORK

Oruc Reis: Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο

Επίδομα 534 ευρώ: Παράταση αναστολής και τον Οκτώβριο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Προσοχή: Αν σας έρθει αυτό το mail σβήστε το αμέσως - Συνεχόμενες επιθέσεις σε χρήστες

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι – Υπερπτήσεις πάνω από τους «Ανθρωποφάγους»

Κορονοϊός: Νέες αλλαγές στα τραπεζοκαθίσματα - Τι θα ισχύει από εδώ και πέρα

Θρίλερ με την 19χρονη Άρτεμις - Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Άσχημα νέα! Καταιγίδες, χαλάζι και αέρας – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΟΑΕΔ: 16.500 νέες θέσεις με μισθό 750€

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς - Δείτε αν κερδίσατε

Αυτό είναι το νέο αμυντικό υπερόπλο στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα - Δείτε ποιοι μπορούν να ενταχθούν