ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμάκιο ψυχολόγων του Ψ.Ν.Α. κοντά στους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης

Με πρωτοβουλία και οικονομική υποστήριξη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Ψυχολόγοι της Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης και Παρέμβασης στην Κρίση του Ψ.Ν.Α., μετέβησαν στο νησί της Μυτιλήνης, στην περιοχή Πλωμαρίου, στο χωριό Βρίσα, και σε γειτονικά χωριά από τις 23-6-2017 έως τις 28-6-2017.

Κλιμάκιο ψυχολόγων του Ψ.Ν.Α. κοντά στους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης

Η ομάδα προσέφερε ψυχολογική και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και στήριξη στους γονείς και στα παιδιά των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό και πραγματοποίησε ομαδικές και ατομικές παρεμβάσεις σε ενήλικες και υπερήλικες.

Έγινε καταγραφή και αξιολόγηση των προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών και σχεδιάζεται, σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ., νέα παρέμβαση της ομάδας το φθινόπωρο, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, για την υποβοήθηση της προσαρμογής των μαθητών στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους ψυχολόγους της ομάδας του Ψ.Ν.Α. για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και στη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α. για την άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Υ.ΠΕ. για παροχή επιστημονικής υποστήριξης στους πληγέντες συνανθρώπους μας.