ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Ριτσώνας

Συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών σε πρόσφυγες και μετανάστες, από τις Ομάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

ΕΕΣ: Εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Ριτσώνας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Πρώτες Βοήθειες στην Κοινότητα (Community First Aid), το οποίο υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), πραγματοποιήθηκαν από Νοσηλεύτριες – Εκπαιδεύτριες Πρώτων Βοηθειών του Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών σε εθελοντές πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα, τον Σκαραμαγκά και τη Νέα Καβάλα.

Οι εκπαιδεύσεις, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, απευθύνονταν στον αραβόφωνο πληθυσμό και πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2017 στα αντίστοιχα Κέντρα, με τη βοήθεια διερμηνέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Στόχος της εκπαίδευσης αυτής είναι η ενδυνάμωση των ωφελούμενων μέσα από την απόκτηση βασικών γνώσεων Πρώτων Βοηθειών, ώστε να μπορούν να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους μέσα στην κοινότητα που διαμένουν.

Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν ενεργά στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με τις νέες γνώσεις που απέκτησαν.
Στο τέλος της εκπαίδευσης επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες εγχειρίδια Πρώτων Βοηθειών, βεβαίωση παρακολούθησης και τσάντες Πρώτων Βοηθειών εξοπλισμένες με το απαραίτητα υλικό, προκειμένου οι εθελοντές να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ