ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΑμΣΚΠ: Έκκληση στο υπ. Τουρισμού να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των ασθενών

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού είχαν την περασμένη εβδομάδα τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, προκειμένου να τους ενημερώσουν για θέματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν όλο το χρόνο, ιδιαίτερα όμως το καλοκαίρι, που οι εν λόγω ασθενείς έχουν ανάγκη να βρίσκονται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους.

 

ΠΟΑμΣΚΠ: Έκκληση στο υπ. Τουρισμού να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των ασθενών

«Τα ΑμΣΚΠ έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ισότιμα και ανεμπόδιστα σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα, να απολαμβάνουν τη θάλασσα, να ταξιδεύουν και να μετακινούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, προσθέτοντας, ότι «η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και δεν την τιμά να αποκλείει τα εμποδιζόμενα άτομα».

Η ΠΟΑμΣΚΠ επεσήμανε πως τα ΑμΣΚΠ αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε όλο το φάσμα των σχετικών ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Ξεκινώντας από την πρόσβαση και ανεμπόδιστη χρήση μέσων μεταφοράς, την έλλειψη κατάλληλων καταλυμάτων – ή την μη τήρηση απαραίτητων προδιαγραφών σε αυτά, την πρόσβαση στη θάλασσα, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικούς και άλλους χώρους εκδηλώσεων.

Οι σύμβουλοι της υπουργού Έλενας Κουντουρά, συμφώνησαν πως απαιτούνται αρκετές βελτιώσεις προκειμένου να καταστούν προσβάσιμες οι υπηρεσίες τουρισμού στη χώρα μας. Τονίζοντας πως πολλά από τα θέματα που ανέφερε η ΠΟΑμΣΚΠ, χρήζουν συνεργασίας διάφορων Υπουργείων (Πολιτισμού, Μεταφορών κλπ), υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τα ζητήματα στην Υπουργό και να προσπαθήσουν από κοινού για την επίλυσή τους.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ συναντήθηκε με τις κκ. Μαίρη Σιγανού, Σύμβουλος της Υπ. Τουρισμού και Αναστασία Σιούτη, Ειδική Συνεργάτης Υπ. Τουρισμού, για να εκθέσει τα προβλήματα των ΑμΣΚΠ στον τομέα του Τουρισμού. Την ΠΟΑμΣΚΠ εκπροσώπησαν οι κκ. Β. Μαράκα – Πρόεδρος, Μ. Μαμαλάκη – Γεν. Γραμματέας, Α. Πουρνάρα – Ταμίας και η κ. Ι. Χριστοδουλίδου Γεν. Γραμματέας ΣΑμΣΚΠ.

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας: Οι ασθενείς πολεμούν και στοχεύουν σε μία φυσιολογική ζωή

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Πώς γίνεται η διάγνωση της αυτοάνοσης νόσου