ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεννηματά: Το ΕΣΥ του Γιώργου Γεννηματά παρακαταθήκη για όλους μας

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα που όχι απλώς δεν έπρεπε να διχάζει αλλά να ενώνει» ανέφερε στην ομιλία της στη επί της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολομέλεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «η παρακαταθήκη μας είναι όσα έκανε ο Γιώργος Γεννηματάς με τη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Γεννηματά: Το ΕΣΥ του Γιώργου Γεννηματά παρακαταθήκη για όλους μας

Η κυρία Γεννηματά, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι « καλύπτει την περίοδο 2004-2009» οπότε σύμφωνα με την ίδια, «το Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαταλείφθηκε και η σπατάλη στο φάρμακο έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη». Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σήμερα οι κομματικές παρεμβάσεις γίνονται καθεστώς και η αδιαφάνεια κυριαρχεί».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι στόχος του κόμματός της είναι «να σταματήσει η διάλυση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και κατήγγειλε ότι με όσα πράττει η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας «θίγονται πρώτα τα χαμηλά στρώματα». Επίσης, ζήτησε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να πάρουν θέση στην πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη δημιουργία νόμου που θα διασφαλίζει τις συντάξεις χηρίας.

Διαβάστε ακόμη:

Κέλλας: Μην μεταφέρετε τις παθογένειες του ΕΣΥ στη νέα ΠΦΥ

ΠΦΥ: Τροπολογίες, αντιρρήσεις, καυστικά σχόλια, στην ψήφιση του νομοσχεδίου