ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης: Επιχειρούμε οριστική λύση για τους επικουρικούς - Στηρίζουμε διαρκώς το σύστημα υγείας

Πολάκης: Επιχειρούμε οριστική λύση για τους επικουρικούς - Στηρίζουμε διαρκώς το σύστημα υγείας

Οριστική λύση για το θέμα των επικουρικών γιατρών με την βοήθεια μάλιστα των Θεσμών, υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, στο περιθώριο εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα.

Ο κ. Πολάκης, αναφέρθηκε ακόμη στην συνεχή στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς και στην σημαντική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που είναι η ΠΦΥ.

Ειδικότερα, όπως είπε, το «σύστημα» πολεμά τον ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποιεί και μέρος της δικαιοσύνης, γιατί περιόρισε την ασυδοσία. «Το σύστημα υγείας έχει σταθεί στα πόδια του μετά και την μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τις 240 τοπικές μονάδες υγείας σε 65 αστικά κέντρα της χώρας», πρόσθεσε.

Ο κ. Πολάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανωγείων, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί με δύο επιπλέον γιατρούς, έναν επικουρικό οδοντίατρο και έναν ραδιολόγο ακτινολόγο, καθώς επίσης και δύο ακόμα εργαζόμενους από το πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ενώ αναμένονται και δύο νοσηλεύτριες για τις ανάγκες του κέντρου. Όπως ανέφερε, «δεσμεύτηκα σήμερα ότι θα διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει και δεν εντάχθηκε το Κ.Υ Ανωγείων στα κέντρα άγονων γραμμών. Διαπίστωσα επίσης, ότι το προσωπικό δίνει την ψυχή του για να κρατήσει ζωντανό και λειτουργικό το Κέντρο Υγείας Ανωγείων κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε».

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Σύντομα προχωράμε και σε πρόγραμμα ανανέωσης του γερασμένου εξοπλισμού αλλά και της υποδομής σε πάρα πολλά κτίρια πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών υγείας σε όλη τη χώρα που το έχουν ανάγκη. Αξιοποιούμε πόρους του ΕΣΠΑ και των περιφερειών όπως τα 40 εκατομμύρια που παίρνουμε από την Περιφέρεια Αττικής για ανανέωση μηχανημάτων σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Παράλληλα, εκπονείται και ολοκληρώνεται μέχρι αρχές του φθινοπώρου μελέτη για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και πάρα πολλά περιφερειακά ιατρεία στα οποία το υπουργείο θα προχωρήσει σε ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και χτίσιμο καινούργιων, όπως του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Πλατανιά στο Γεράνι Χανίων, στο πολυδύναμο στον Πλατύ Γιαλό και στον Πλακιά Ρεθύμνου».

Σχετικά με την παράταση των συμβάσεων εργασίας στους επικουρικούς συμβασιούχους γιατρούς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπογράψαμε την παράταση για 660 γιατρούς τον οποίων η θητεία έληγε στις 30.09.17. Επίσης για 450 άτομα άλλου προσωπικού, που εργάζονταν πριν τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και άλλων 515 οι οποίοι διορίστηκαν με την προκήρυξη που έγινε τον Μάιο του 2016. Αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν σοβαρές υπηρεσίες στο σύστημα, βοήθησαν να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας σε κρίσιμες στιγμές οπότε ήταν χρέος μας να δώσουμε την παράταση έως 31.12.2018. Παράλληλα όμως είμαστε σε επικοινωνία με τους θεσμούς αλλά και την κυβέρνηση ώστε να δοθεί μία οριστική λύση όπως αυτή που δόθηκε για την καθαριότητα των δήμων».

Διαβάστε ακόμη:

Αλέξης Τσίπρας: Εμβληματική η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen