ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Μεγάλη η συμβολή των εθελοντών στις πυρκαγιές - Παραμένουν στην περιοχή

Για τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή 13 Αυγούστου στον Κάλαμο, μίλησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ και στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή "Magazino" με τους Νίκο Ανδρίτσο και Σωτήρη Σταθόπουλο.

ΕΕΣ: Μεγάλη η συμβολή των εθελοντών στις πυρκαγιές - Παραμένουν στην περιοχή

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ενημέρωσε ότι από την Κυριακή το βράδυ έχει σταλεί 10 μελής ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών η οποία έχει επανδρώσει το ιατρείο του Δήμου Ωρωπού σε συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή, την Πολιτική Προστασία αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σκοπός είναι η παροχή Πρώτων Βοηθειών αλλά και οι περιπολίες με τα διασωστικά μας οχήματα τα οποία διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να παράσχουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε χρειαστεί τις Πρώτες Βοήθειες.

Ο κος Αυγερινός πρόσθεσε επίσης, ότι οι συγκεκριμένοι εθελοντές βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση, ώστε να είναι άμεσα αποτελεσματικοί, καθόσον διαθέτουν αντίστοιχη τεχνική εκπαίδευση, ενώ ήδη έχουν προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες σε αρκετές περιπτώσεις βοηθώντας ανθρώπους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συμπλήρωσε, ότι ο Ε.Ε.Σ. θα παραμείνει στην περιοχή έως ότου τελειώσει αυτή η μεγάλη καταστροφή που συντελείται. Κλείνοντας τόνισε, ότι «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιτελεί το ανθρωπιστικό, εθελοντικό του έργο και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας. Αυτό άλλωστε είναι και το καθήκον μας».