ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανεργία & μετανάστευση πληγώνουν την Ελλάδα - Δυσοίωνα τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Η ανεργία κυρίως στις νέες και πιο παραγωγικές ηλικίες όπως και η μετανάστευση εξαίρετου επιστημονικού κεφαλαίου αποτελούν τις δύο αιμορραγούσες πληγές της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης.

Ανεργία & μετανάστευση πληγώνουν την Ελλάδα - Δυσοίωνα τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Και όπως όλα δείχνουν, οι δύο αυτές πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν, έστω και εάν κατά διαστήματα γίνονται κάποιες κινήσεις για να κλείσει η ψαλίδα της ανεργίας. Μία από αυτές για παράδειγμα, είναι η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπου τρέχει η προκήρυξη για τις προσλήψεις 3.000 ατόμων, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, την ώρα που το υπουργείο Υγείας, ανακοινώνει ότι αναμένεται να προκηρυχθούν 400 επιπλέον μόνιμες θέσεις γιατρών.

Τα στοιχεία ωστόσο που ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ, κάθε άλλο, παρά ενθαρρυντικά είναι και καταδεικνύουν πως η ανεργία βαθαίνει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο σύνολό τους οι άνεργοι ανέρχονται σε 830.465 άτομα και από αυτούς, το 58,39% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο από 12 μήνες. Περισσότεροι κατά 8.341 είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες εργασίας) για τον μήνα Ιούλιο, σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό 1,01%.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι γυναίκες κατέχουν και πάλι τα σκήπτρα της ανεργίας, σε ποσοστό που πλησιάζει το 65%, ενώ όσον αφορά την ηλικία, σε ποσοστό που φτάνει το 72%, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι μεταξύ 30 και 54 ετών.

Σε ποσοστό περίπου 75% είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 92% είναι Έλληνες υπήκοοι.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (μη αναζητούντες δουλειά) τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, αυξήθηκαν κατά 9,63% και οι επιδοτούμενοι άνεργοι αυξήθηκαν επίσης κατά 8,09%, φτάνοντας σε σύνολο τα 97.818 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις στην Υγεία: Μέχρι 21 Αυγούστου οι αιτήσεις για 1.135 ανέργους

Προσλήψεις στις 239 ΤΟΜΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία - Έρχονται και επιπλέον 400 μόνιμες