ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κύμα προσφύγων στην Ελλάδα - Μόνο στο Β. Αιγαίο 633 αφίξεις

Μεγάλο είναι το κύμα των προσφύγων που έρχεται ακόμη και τώρα στη χώρα μας.

Νέο κύμα προσφύγων στην Ελλάδα - Μόνο στο Β. Αιγαίο 633 αφίξεις

Ειδικότερα το τελευταίο τριήμερο, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου, καταγράφεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, μεγάλη κινητικότητα.

Συνολικά πέρασαν 633 άτομα, από τα οποία 147 στο νησί της Μυτιλήνης, 256 στη Χίο και 230 στη Σάμο. Να σημειωθεί ότι 250 από αυτούς, πέρασαν στη Χίο και στη Σάμο το πρωί της Δευτέρας.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο, μεταφέρθηκαν με πλοίο του Λιμενικού Σώματος για καταγραφή στη Χίο, 51 πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό συνέβη λόγω του μεγάλου αριθμού των φιλοξενουμένων στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης στη Σάμο, όπου ζουν με υποδομές για 700 άτομα περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα και στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς την Κυριακή στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Σερρών (περιοχή Λητής) και στην Εγνατία Οδό (Κόμβος Δερβενίου) εντοπίστηκαν 53 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και 24 ανήλικοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα αυτή των μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν πληρώσει 2.000 ευρώ έκαστος στους διακινητές, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, λίγες ώρες νωρίτερα, από την ελληνοτουρκική μεθόριο.

Πηγή: protothema

Διαβάστε ακόμη:

ΕΕΣ: Νέο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην ΑθήναΑσυνόδευτα ανήλικα: Η μεγάλη πληγή του προσφυγικού & το έργο της ΜΕΤΑδρασης