ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διοίκηση νοσ. Γεννηματάς: 4 μήνες η αναμονή για οφθαλμολογική εξέταση

Διευκρινήσεις σχετικά με την Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, δίνει η διοίκηση του νοσηλευτηρίου, με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (30/8/2017) της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Διοίκηση νοσ. Γεννηματάς: 4 μήνες η αναμονή για οφθαλμολογική εξέταση

Στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά, σχετικά με αναμονή για οφθαλμολογική εξέταση και καθυστέρηση αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

- Το Νοσοκομείο έχει 1 Πανεπιστημιακή και 1 Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική. Εφημερεύει καθημερινά για έκτακτα περιστατικά. Γίνονται σχεδόν όλες οι εξειδικευμένες εξετάσεις. Η αναμονή για τακτική εξέταση πράγματι υπερβαίνει τους 4 μήνες μεταξύ δε αυτών περιλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες επανεξετάσεις.

- Επισημαίνεται ότι τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Οφθαλμολογικών Κλινικών του Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξετάζουν κατά μέσο όρο 2.000-2.500 ασθενείς το μήνα από όλη την Ελλάδα.

- Σχετικά με τα έκτακτα στις εφημερίες μόνο για περιορισμένο αριθμό εκτάκτων περιστατικών που ανάλογα με τα προβλήματά τους πρέπει να εκτιμηθούν από ιατρούς πολλών ειδικοτήτων και να κάνουν ειδικές εξετάσεις η οριστική τους εκτίμηση γίνεται μετά την πάροδο μερικών ωρών.

- Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου έχει 12 κλίνες οι οποίες λειτουργούν όλες και επιπλέον αυτών το 2017 άνοιξαν 7 κλίνες της ΜΑΦ Νευροχειρουργικής Κλινικής.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΙΝΑΠ: Να ανοίξουν όλες οι αιμοδοσίες που είναι κλειστές τα τελευταία χρόνια