ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φαρμακευτική: Επιλογή με μηδενικά ποσοστά ανεργίας και πολλές προοπτικές

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας υπάρχουν ειδικότητες και επαγγέλματα που παραμένουν διαχρονικά απαραίτητα, με σταθερή ζήτηση και σίγουρες προοπτικές, όπως αυτό του φαρμακοποιού.

Φαρμακευτική: Επιλογή με μηδενικά ποσοστά ανεργίας και πολλές προοπτικές

Στην περίπτωση της φαρμακευτικής, η σταθερή ζήτηση συνδυάζεται με την ευελιξία που έχουν οι σπουδαστές να σχεδιάσουν το επαγγελματικό τους μέλλον είτε ως εργαζόμενοι σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία ή φορέα υγείας, ή ως φαρμακοποιοί.

Η απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και η διεύρυνση του δικαιώματος ίδρυσης φαρμακείου κάνουν την επιλογή αυτή ακόμα πιο προσιτή. Παράλληλα, η σταθερή αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ολοένα και περισσότερων φαρμακευτικών λύσεων και προϊόντων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας ή την προληπτική ενίσχυση του οργανισμού διευρύνουν συνεχώς το κοινό που ο φαρμακοποιός υπηρετεί.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστήμη της φαρμακευτικής συνιστά την αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξη νέων «όπλων» για την αντιμετώπιση ασθενειών και παθήσεων, με το φαρμακοποιό να αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ασθενούς, αλλά και η αφετηρία εφαρμογής της θεραπείας που υπέδειξε ο ιατρός, συνδυάζοντας την υψηλή επιστημονική κατάρτιση με την ευαισθησία και αντιληπτικότητα των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν τον εκάστοτε ασθενή, έχοντας καίριο ρόλο στη θεραπεία των ασθενών που τον εμπιστεύονται.

2ND

Οι σπουδές στην επιστήμη της φαρμακευτικής προϋποθέτουν ένα σύγχρονο και ισόρροπο πρόγραμμα σπουδών με πρόσβαση σε εξειδικευμένες εργαστηριακές υποδομές. Συνδυασμό που ελάχιστα ιδιωτικά ή μη πανεπιστήμια μπορούν να υπηρετήσουν σε υψηλό βαθμό, με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να είναι ένα από αυτά.

Ειδικά για τις σπουδές στη Φαρμακευτική, το Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει πενταετές πρόγραμμα σπουδών σε ένα πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο εργαστηριακό περιβάλλον. Σε αυτό συνεισφέρει η συνύπαρξη της Ιατρικής Σχολής με τις άριστα εκσυγχρονισμένες υποδομές της σε εργαστηριακό εξοπλισμό, ακαδημαϊκό προσωπικό, τεχνογνωσία και διεπιστημονική έρευνα.

Επιπλέον, διαθέτοντας το πιο ολοκληρωμένο Τμήμα Επιστημών Υγείας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου κατόρθωσε να εισαγάγει το πρόγραμμα της Φαρμακευτικής στη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοποιών, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ένταξή της στον επίσημο Παγκόσμιο Κατάλογο Φαρμακευτικών Σχολών.

Ως μέλος του μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού Laureate International Universities, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει αξιολογηθεί από τον QS TOP Universities (QS Stars™) με τον υψηλότερο δείκτη «5 Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, των Eγκαταστάσεων, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών. Αξιοποιώντας την παρουσία του Οργανισμού σε 6 ηπείρους και 25 χώρες, το Πανεπιστήμιο εξελίσσει σταθερά τους κύκλους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών που παρέχει προκειμένου να συνδυάζουν την υψηλή επιστημοσύνη με τη μεγάλη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ήδη το 78% των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους όσον αφορά την Κυπριακή αγορά.

3RD