ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσ. Γεννηματάς: Εκσυγχρονίστηκε το φαρμακείο του, το πρώτο σε επισκέψεις στην 1η ΥΠΕ

Αναγνωρίζοντας την κομβική σημασία της λειτουργίας του Φαρμακευτικού Τμήματος στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και τη συμβολή του στην εξυπηρέτηση των ασθενών, η διοίκηση του νοσοκομείου ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς προχώρησε στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμισή του.

Νοσ. Γεννηματάς: Εκσυγχρονίστηκε το φαρμακείο του, το πρώτο σε επισκέψεις στην 1η ΥΠΕ

Με δεδομένη την πρόθεση της Διοίκησης να ανακαινισθεί το Τμήμα χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και των φορολογουμένων πολιτών, η ανακαίνιση υλοποιήθηκε μέσω των δωρεών ελληνικών εταιρειών.

Ειδικότερα, το Φαρμακείο επεκτάθηκε και αναδιάρθρωσε τους χώρους του, καθώς και ανανέωσε τον μηχανολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό του με σύγχρονες ψυκτικές μονάδες, πλήρη εξοπλισμό υποστήριξης του πληροφοριακού συστήματος, σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και ασφάλειας.

Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Βασίλης Κεκερής, πρόθεση της Διοίκησης είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί πρότυπο Νοσοκομείο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενούς.

Από την πλευρά της, Διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος, Δρ Όλγα Οικονόμου, ανέφερε πως η αναβάθμιση αυτή ήταν απαραίτητη ώστε να αδειοδοτηθεί το Φαρμακείο και να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή standards, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε η υποδομή για εφαρμογή νέων συστημάτων logistics και τη χρήση barcode.

Επισημαίνεται δε, ότι το Φαρμακευτικό Τμήμα του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων και εξωτερικών ασθενών, λόγω του ότι το Νοσοκομείο είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα στην 1η ΥΠΕ Αττικής και διαθέτει εξειδικευμένες Κλινικές και Εργαστήρια-Κέντρα Αναφοράς.

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις 193 ατόμων στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»