ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας ακόμη θάνατος, 43 τα διαγνωσμένα περιστατικά

Ένας ακόμη θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα τέσσερα, σύμφωνα με τη σχετική εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας ακόμη θάνατος, 43 τα διαγνωσμένα περιστατικά

Από την αρχή της περιόδου 2017 μέχρι και τις 13/09/2017 τα κρούσματα λοίμωξης που έχουν διαγνωστεί ανέρχονται σαράντα τρία (43), εκ των οποίων τα 24 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα και/ή μηνιγγίτιδα και/ή οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα), αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ένας ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος, εκτός ΜΕΘ.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ηλείας και Κορίνθου.

Το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, εντός 24 ωρών από τη δήλωσή τους, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιοριστεί ο πιθανός τόπος έκθεσης, τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του Δυτικού Νείλου (i. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ii. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, iii. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur).

Διαβάστε επίσης:

Ιός του Δυτικού Νείλου: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται & πώς θα προστατευτείτε