ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Υγείας: Σε ποιες παραλίες τις Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση λόγω πετρελαιοκηλίδας

Υπουργείο Υγείας: Σε ποιες παραλίες τις Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση λόγω πετρελαιοκηλίδας

Σε επείγουσα τροποποίηση της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης (Γ1δ/Γ.Π. οικ. 53794/ 12-7-2017) σχετικά με τα τμήματα των ακτών της Αττικής στα οποία απαγορεύεται η κολύμβηση προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Δεδομένης της ρύπανσης των υδάτων από την πετρελαιοκηλίδα στη ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού και με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, το υπουργείο αποφάσισε την απαγόρευση της κολύμβησης στις παρακάτω περιοχές:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια»

3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου

4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Το υπουργείο υπογραμμίζει την ανάγκη σήμανσης από τους υπεύθυνους των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.

Δείτε κι αυτό:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μην κολυμπάτε στις περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα

Ξανθός: Υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα

BEST OF NETWORK

PlusQueen