ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Όραμα Ελπίδας»: 1.500 νέοι δότες μυελού των οστών στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ

Περίπου 1.500 άτομα συμπλήρωσαν αιτήσεις και έδωσαν δείγμα σάλιου, προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της 82ης ΔΕΘ, περνώντας από το σταντ του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

«Όραμα Ελπίδας»: 1.500 νέοι δότες μυελού των οστών στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ

Από αυτούς οι 420 συμπλήρωσαν τις αιτήσεις τους την ημέρα της συναυλίας που έδωσε στο χώρο της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος είναι ο πρώτος επίσημος εθελοντής δότης στον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικά υπεύθυνος του Συλλόγου, Στέλιος Γραφάκος, η ανταπόκριση του κοινού στην 82η ΔΕΘ ήταν συγκινητική και κάθε μέρα περίπου 120 άτομα συμπλήρωναν αιτήσεις και έδιναν στοματικό επίχρισμα.

«Θέλουμε στη Θεσσαλονίκη να γίνει ένα μεγάλο κέντρο ώστε να προωθηθεί η δωρεά μυελού των οστών» είπε ο κ. Γραφάκος, τονίζοντας ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα και μέρα με τη μέρα αυξάνει ο αριθμός των εθελοντών δοτών.

Όπως ανέφερε, προγραμματίζεται να γίνουν πολλαπλές ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη μέσω ενός συντονιστικού οργάνου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΜ και τις αιματολογικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και 424.

Ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» ιδρύθηκε το 2012 με πρωταρχικό στόχο τη λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.