ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καρκίνος ουροποιητικού & γαστρεντερικού: Το Συνέδριο Ογκολογίας προτείνει σύγχρονες λύσεις

Το Συνέδριο Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο «Σύγχρονη αντιμετώπιση καρκίνου του γαστρεντερικού και καρκίνου του ουροποιητικού» θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 22-24 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Καρκίνος ουροποιητικού & γαστρεντερικού: Το Συνέδριο Ογκολογίας προτείνει σύγχρονες λύσεις

Τα θέματα του συνεδρίου καλύπτουν τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του γαστρεντερικού και ουροποιητικού καρκίνου, όπως θεραπευτικές επιλογές, γονιδιακούς ελέγχους και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προβλεπτικοί και προγνωστικοί παράγοντες στην θεραπεία καθώς και ερωτήματα που εγείρονται στο πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα αυτά στις θεραπευτικές επιλογές και στην βέλτιστη αλληλουχία αυτών στο συνεχώς εξελισσόμενο αυτό πεδίο.

Στόχος του συνεδρίου είναι η συνέργεια της νέας γνώσης, των διαφόρων απόψεων και της προϋπάρχουσας εμπειρίας για την βέλτιστη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς μέσα από την άμεση συνεργασία μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων. «Ελπίζουμε το συνέδριο να αποτελέσει γόνιμο πεδίο κατάθεσης προβληματισμών και να λειτουργήσει εκπαιδευτικά ως πολύτιμο εργαλείο για υψηλού επιπέδου παροχής ιατρικών υπηρεσιών τόσο για εμάς όσο και για τους ογκολόγους της νεότερης γενιάς αλλά και άλλων ιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας», τονίζουν οι επικεφαλής της διοργάνωσης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Ο.Ο.) σε συνεργασία με την Παν/μιακή Ογκολογική του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλoνίκης και τις Παν/μιακές Ουρολογικές Κλινικές του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλoνίκης και του Παν/μίου Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π.Ε και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλoνίκης.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρήστος Ν. Παπανδρέου, «Φέτος για ένατη συνεχή χρονιά στα πλαίσια των συνεδρίων μας ο Dr. Louis Pisters, Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας – Αντικαρκινικό Κέντρο M.D. Anderson Cancer Center στο Χιούστον των Η.Π.Α. μαζί με τον Αν. Καθηγητή Ουρολογίας του Παν/μίου Θεσσαλίας Β. Τζώρτζη θα πραγματοποιήσουν αφιλοκερδώς δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως (πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές) σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά από χημειοθεραπεία».

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος ουροποιητικού: Αναγκαίος ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος - Ημερίδα από το ΚΕΦΙ