ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5 κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο - SOS από ΠΟΕΔΗΝ & καρφώματα σε ΚΕΕΛΠΝΟ & υπ. Υγείας

Για εγκληματική καθυστέρηση αντιμετώπισης της ιλαράς από το Υπουργείο Υγείας κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη, καρφώνοντας παράλληλα το νοσοκομείο (πρόκειται για το Θριάσιο) στο οποίο καταγράφονται κρούσματα ιλαράς.

5 κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο - SOS από ΠΟΕΔΗΝ & καρφώματα σε ΚΕΕΛΠΝΟ & υπ. Υγείας

Συγκεκριμένα, 5 εργαζόμενοι του Θριάσιου νόσησαν από ιλαρά, δύο νοσηλευτές ένας Ιατρός και δύο υπάλληλοι κυλικείου.

Το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια, ενώ και οι δύο φορείς, συνεχίζουν να καθυστερούν εγκληματικά να δράσουν, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από την στιγμή που διαπιστώθηκαν κρούσματα Ιλαράς στους Επαγγελματίες Υγείας φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, τονίζει η Ομοσπονδία με έμφαση και προσθέτει:

«Κινδυνεύει η ζωή των προσβληθέντων επαγγελματιών υγείας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους και Ασθενείς. Ειδικά οι Ασθενείς που είναι σε ανοσοκαταστολή κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου (εγκεφαλίτιδα, παράλυση).

Το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν να καθυστερούν εγκληματικά να δράσουν. Που να βρουν χρήματα να αγοράσουν αντιδραστήρια; Αν και τα κρούσματα εμφανίστηκαν πριν ένα μήνα μόλις πριν λίγες ημέρες το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε οδηγία στα Νοσοκομεία για έλεγχο αντισωμάτων στους επαγγελματίες υγείας που γεννήθηκαν μετά το έτος 1972 και δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου ιλαράς. Για τους γεννηθέντες επαγγελματίες υγείας πριν το 1972 το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί ότι έχουν ανοσία και δεν χρειάζονται να ελεγχθούν. Αν είναι δυνατόν.

Το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για να γίνεται ο έλεγχος των αντισωμάτων ιλαράς. Ως εκ τούτω οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπήκαν στον κόπο καν να ενημερώσουν το προσωπικό για την οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μη μετάδοσης της νόσου. Φυσικά το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα εμβόλια ιλαράς. Που να βρει χρήματα».

Και καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ:

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο προσβλήθηκαν πέντε (5) εργαζόμενοι από ιλαρά, την ώρα της εργασίας τους. 2 Νοσηλευτές, ένας γιατρός και 2 υπάλληλοι κυλικείου. Ποιος ξέρει πόσοι άλλοι προσβλήθηκαν; Η ιλαρά μεταδίδεται δύο ημέρες πριν την συμπτωματολογία και τέσσερις (4) ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Οι εν λόγω ασθενείς επαγγελματίες υγείας μπορεί να μετέδωσαν τη νόσο και σε πολλούς άλλους προσωπικό και ασθενείς. Ακόμη δεν έχουμε στοιχεία για άλλα νοσοκομεία. Εγκλήματα από την ανίκανη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Ιλαρά: Έξι κρούσματα σε υγειονομικούς σε νοσοκομεία της Αττικής