ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Το Σώμα Εθελοντών εκπαιδεύει τους αστυνομικούς της Πιερίας

Πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κατερίνης.

ΕΕΣ: Το Σώμα Εθελοντών εκπαιδεύει τους αστυνομικούς της Πιερίας

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στις Πρώτες Βοήθειες, ξεκίνησαν και έχουν ήδη υλοποιηθεί τα πρώτα δύο 12ώρα προγράμματα εκπαίδευσης στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης.

Η διεξαγωγή των προγραμμάτων εκπαίδευσης ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου και έως τώρα συμμετείχαν πενήντα (50) αστυνομικοί, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα και είναι πλέον σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά ένα σοβαρό ή κρίσιμο γεγονός που ενδέχεται να συμβεί σε ένα συνάνθρωπό τους ή ακόμα και σε ένα συνάδελφό τους.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης συνεχίζονται στην Πιερία και πραγματοποιούνται, σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εβδομαδιαίως σε ομάδες των 25 ατόμων. Ο αριθμός των αστυνομικών που αναμένεται να εκπαιδευτεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας ανέρχεται στους 425.