ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Συνάντηση με υπεύθυνους του τμήματος Υγείας του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) συναντήθηκε με την Υπεύθυνη Τμήματος Υγείας του ΚΚΕ Βούλα Πολίτη και τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη, με αφορμή το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και το Νοσηλευτικό Κλάδο».

ΠΑΣΟΝΟΠ: Συνάντηση με υπεύθυνους του τμήματος Υγείας του ΚΚΕ

Ο κος Λαμπρούλης αφού ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, δήλωσε ότι ως ιατρός έχει συνεργαστεί και με τις τρεις βαθμίδες νοσηλευτικού προσωπικού διαπιστώνοντας ότι και οι τρεις, ασκούν Νοσηλευτική, και υπ' αυτό το πλαίσιο μπορούν να ενταχθούν στον Ενιαίο Κλάδο όπως αυτός προτείνεται.

Αμφότεροι επεσήμαναν ότι αποτελεί πεποίθησή τους, πως στο μέλλον θα ευοδωθεί και η Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση προκειμένου να λήξει το θέμα της διάσπασης στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού.

Εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον τρόπο αξιοποίησης της ΕΝΕ ως Φορέα από την Πολιτεία, για το χαρακτήρα του Οργάνου και για το ρόλο του απέναντι στους εργαζόμενους. Ωστόσο, δήλωσαν, το ΚΚΕ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όταν αυτό κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, στην τελική του μορφή.