ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η βιομηχανία της μόδας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Οι Μαργκερίτα Μισόνι, Κρίστοφερ Μπέιλι, Etro, Ισέι Μιγιάκε, Ζιλ Ντίκον, Μπαρνάμπα Φορναζέτι, Σάντρα Τσόι, Ντάμιεν Χιρστ και Τομ Ντίξον είναι μεταξύ των καλλιτεχνών, σχεδιαστών και brands που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις καρδιακές παθήσεις.

Η βιομηχανία της μόδας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Ο Βρετανός φωτογράφος Rankin και το δημιουργικό του γραφείο «The Full Service» ανέλαβαν την πρωτοβουλία της εκστρατείας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς σε συνεργασία με το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα (British Heart Foundation).

Ο Rankin έδωσε σε όσους συνεισφέρουν στην εκστρατεία να σχεδιάσουν τη δική τους καρδιά και να δημοσιεύσουν τις δημιουργίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #heartforaheart.

«Ο πατέρας μου πέθανε από καρδιακή προσβολή. Θα ήταν καλό να τον έχω γύρω μου και αυτό θα μπορούσε να ήταν δυνατό με την καλύτερη κατανόηση της καρδιάς και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να τη φροντίζουν» δήλωσε ο Rankin.

«Επιπροσθέτως ως παιδί είχα επίσης καρδιοπάθεια. Έτσι, γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία της φροντίδας της καρδιάς σας και των κινδύνων που υπάρχουν» τόνισε.

«Ο μόνος σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση. Απλώς θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το έργο που επιτελεί η οργάνωση για τους ανθρώπους, τις δυσκολίες που περνούν οι πάσχοντες και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν» πρόσθεσε.

«Ο καθένας μπορεί να ζωγραφίσει μια καρδιά, είναι ένα από τα πιο απλά σύμβολα που σχεδιάζεται και λειτουργεί σε όλους τους πολιτισμούς και τις γλώσσες. Η καρδιά είναι το παγκόσμιο σύμβολο. Μπορεί να είναι ρομαντική, μπορεί να ραγισμένη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπλουζάκια για να διακηρύξει την αγάπη για μια πόλη. Και, τα τελευταία χρόνια, είναι συνώνυμη με τα κοινωνικά μέσα».

O φωτογράφος και το BHF καλούν τους χρήστες των social media να αναρτήσουν τα έργα τέχνης τους σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, χρησιμοποιώντας το hashtag #heartforaheart, προσθέτοντας ετικέτα @TheBHF.

Ο Σάιμον Γκιλέσπι διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian: «Πάρα πολλές ζωές χάνονται σε αυτές τις τρομερές συνθήκες κάθε χρόνο, αλλά με τη ζωτικής σημασίας έρευνα είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε αυτόν τον αφανισμό. Είναι φανταστικό να έχουμε την υποστήριξη του Rankin και όλων αυτών των απίστευτων καλλιτεχνών την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, μας βοηθούν να κρατήσουμε περισσότερες καρδιές να χτυπούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική φωτογραφία: The Guardian