ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας και πορεία για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας στις 11 Οκτωβρίου

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των υγειονομικών, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση.

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας και πορεία για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας στις 11 Οκτωβρίου

Σε κείμενο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την αξιολόγηση η κυβέρνηση και η τρόικα δεν την θέλουν για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Εάν επιδίωκαν κάτι τέτοιο θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Ένας νοσηλευτής για 40 Ασθενείς σε κάθε κλινική ανά βάρδια με 800.000 οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενες κανονικές άδειες από το έτος 2012.
Με την αξιολόγηση το μόνο που θέλουν είναι να κατηγοριοποιήσουν τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 έως το 100, η οποία κατηγοριοποίηση θα είναι το εργαλείο για να αφαιρούν δικαιώματα από τους αρίστους και να δίνονται στους πιο αρίστους για να εφαρμόσουν τις δυσμενείς μισθολογικές και υπηρεσιακές μνημονιακές πολιτικές. Εξάλλου, όλοι αναγνωρίζουν ότι εάν τα νοσοκομεία είναι όρθια αυτό οφείλεται στους λιγοστούς εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά και τη ψυχή τους για να σώζουν ανθρώπινες ζωές».

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλλει για την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, «πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ», με πανελλαδική συγκέντρωση έξω από τα νοσοκομεία Παίδων στις 8πμ.

Όπως αναφέρει, η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας. Θα διέλθει μπροστά από Νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Για την Αττική: Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ – 1μμ

Για τα υπόλοιπα Σωματεία Μέλη: 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση

Διεκδικούμε

- Δωρεάν Υγεία

- Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας

- Ένταξη στα ΒΑΕ

- Κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών

Απεργούμε – Απέχουμε από την Αξιολόγηση

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ