ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΠΑ: Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας πραγματοποιείται από 6 έως τις 8 Οκτωβρίου στην Αίγλη του Ζαππείου Μεγάρου, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

ΕΚΠΑ: Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας

Το συνέδριο οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής & Νεανικής Γυναικολογίας, με την συνεργασία των Πανεπιστημιακών Κλινικών: Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αρεταίειον» Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης & των Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών: Διεθνής Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ) Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας (EURAPAG).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που αφορούν την υγιή ανάπτυξη των εφήβων, καθώς είναι μια περίοδος, που χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες σωματικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές μεταβολές, οι οποίες επισυμβαίνουν σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των αλλαγών, αναπτύσσεται η σεξουαλικότητα της εφήβου και λαμβάνει χώρα η έναρξη της σεξουαλικής της ζωής. Σε αυτό το ηλικιακό φάσμα, η νεαρή γυναίκα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και η έλλειψη εμπειρίας και συμβουλευτικής, γιγαντώνουν τον κίνδυνο τόσο των ανεπιθυμήτων κυήσεων, όσο και των Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων (ΣΜΝ).

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει σε θέματα που αφορούν τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV). Ο HPV ανήκει στην οικογένεια των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων και έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 200 γενότυποί του. Ο επιπολασμός της HPV λοίμωξης παγκοσμίως προσεγγίζει τις 630 εκατομμύρια γυναίκες, ενώ τουλάχιστον 80% των γυναικών θα έχει μολυνθεί με τον ιό HPV μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Μάλιστα, σε μια αντιπροσωπευτική μελέτη του πληθυσμού που έγινε στις Η.Π.Α., 25% των εφήβων ηλικίας μεταξύ 14 και 19 ετών και 45% του πληθυσμού ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών ήταν HPV-οροθετικοί.

Επίσης, θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με την αντισύλληψη και την προαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των εφήβων.

Διαβάστε ακόμη:

Εμβόλιο HPV: Ποιος ο ρόλος του στη γυναικεία γονιμότηταΠεριπρωκτικά κονδυλώματα: Πόσο επικίνδυνα είναι;

Ιός HPV: Με ποιες μορφές καρκίνου συνδέεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ