ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαρωτικές αλλαγές στην ιδιωτική υγεία: «Έχει έρθει η ώρα για συγκέντρωση στον κλάδο»

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στον κλάδο της υγείας το επόμενο 18μηνο, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σαρωτικές αλλαγές στην ιδιωτική υγεία: «Έχει έρθει η ώρα για συγκέντρωση στον κλάδο»

«Έχει έρθει η ώρα για συγκέντρωση στον κλάδο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Αποστολόπουλος και εκφράζει την πρόθεση του Ομίλου να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε επερχόμενες συγχωνεύσεις.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την έρευνα της Deloitte στην οποία αναφέρεται ότι «λόγω της κρίσης που αντιμετώπισε ο ιδιωτικός τομέας την περίοδο 2012-2015, εμφανίζεται μία τάση συγχώνευσης, με τον αριθμό των ιδιωτικών νοσοκομείων να μειώνονται κατά 6%», απαντά:

«Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη της Deloitte. Άλλωστε είναι και ένα συμπέρασμα δικό μας πολύ πριν τη μελέτη αυτή, και μία στρατηγική μας στόχευση. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στο χώρο της υγείας. Έχει έρθει η ώρα για μία συγκέντρωση στον κλάδο και ο δικός μας όμιλος αφενός φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει και αφετέρου φιλοδοξεί να αποτελέσει τον ελληνικό πόλο, γιατί ενδεχομένως θα υπάρχει και εισροή ξένων επενδυτών. Άρα λοιπόν ο όμιλος ο δικός μας έχει σαν στόχο να επεκταθεί, αλλά και να διατηρήσει την ελληνικότητά του». Προσθέτει δε, «νομίζω ότι το επόμενο 18μηνο είναι ένα λογικό πλαίσιο στο οποίο κανείς θα μπορούσε να δει κάποιες σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δαπάνες υγείας: Το ΕΣΥ αντιστέκεται σθεναρά, σε πτώση φαρμακεία & ιδιωτικά νοσοκομεία