ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Pink Glove Photo Competition: Συμμετέχει για τρίτη χρονιά το Κέντρο Υγείας Μαστού - Νατάσα Παζαϊτη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κέντρο Υγείας Μαστού - Νατάσα Παζαϊτη λαμβάνει μέρος στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι).

Pink Glove Photo Competition: Συμμετέχει για τρίτη χρονιά το Κέντρο Υγείας Μαστού - Νατάσα Παζαϊτη

H Pink Glove είναι μια διεθνής οργάνωση η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μέλη της οι εξειδικευμένοι στη νόσο γιατροί και νοσηλευτές. Σύμβολό της είναι το ροζ χειρουργικό γάντι.

Κάθε χρόνο οργανώνεται μια ενημερωτική εκστρατεία με διαγωνιστικό χαρακτήρα στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά τα μέλη της οργάνωσης. Η Νατάσα Παζαΐτη, γενική χειρουργός - ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική μαστού, λαμβάνει μέρος για τρίτη φορά στην εκστρατεία Pink Glove.

Όπως σημειώνει η κυρία Παζαϊτη, το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχεί στην πρωτιά, θα δοθεί στο Κ.Ε.Φ.Ι, δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του, για την ενίσχυση και υποστήριξη του νέου προγράμματος που προσφέρει κατ' οίκο νοσηλεία στους ασθενείς με καρκίνο.

Πέρυσι, ως μέσο για την προώθηση του μηνύματος, το Pink Glove επέλεξε τη φωτογραφία. Ο Γιάννης Βασταρδής εικονοποίησε την ιδέα της Νατάσας Παζαΐτη με τον ιδανικότερο τρόπο. Η φωτογραφία με τον τίτλο «Χείρα βοηθείας - The helping hand» ήρθε δεύτερη φέρνοντας το ελληνικό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης σε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Φέτος της σκυτάλη του διαγωνισμού ξαναπαίρνει η φωτογραφία. Και πάλι μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Βασταρδή και της δημιουργικής του ομάδας (styling Dimitris Scwartz, makeup Thanos Molos, editing Maria Panagiotakou, ass. phot. Eleutheria Motaki), η ελληνική συμμετοχή έχει ως σύνθημα «Feel the (g)love - Νιώσε την αγάπη: Εμπιστεύσου την υγεία σου στα καλύτερα χέρια, εκείνα των εξειδικευμένων γιατρών και νιώσε την αγάπη».

Η ψηφοφορία για τον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition διεξάγεται στη σελίδα του facebook, από τη Δευτέρα 9 έως και τις 16 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ένοχη για το 40% των καρκίνων η παχυσαρκία – Με ποιες 13 μορφές καρκίνου συνδέεται