ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσυλο Ανιάτων: Στείλτε κι εσείς ένα SMS για την ανακαίνιση πτέρυγας του νοσηλευτηρίου

Το Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ενεργοποιούν την Υπηρεσία «Προσφέρω», με στόχο την ανακαίνιση πτέρυγας του νοσηλευτηρίου της Κυψέλης, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές ΑΜΕΑ.

Άσυλο Ανιάτων: Στείλτε κι εσείς ένα SMS για την ανακαίνιση πτέρυγας του νοσηλευτηρίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βηθήσουν την προσπάθεια, στέλνοντας SMS με την λέξη ΑΜΕΑ στο 54234 στις παρακάτω ημερομηνίες (με χρέωση 1,24 €/sms) :

από τις 18 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2017

από την 1η έως και τις 7 Νοεμβρίου 2017

από τις 8 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2017

από τις 24 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2017

από τις 8 έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2017

από τις 15 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2017

Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν αποκλειστικά για την ανακαίνιση της μιας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου. Η διαδικασία συλλογής οικονομικής βοήθειας είναι απολύτως διαφανής και ελέγχεται πλήρως τόσο από την Περιφέρεια Αττικής όσο και από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις εγκαταστάσεις του Ασύλου στην Αγίας Ζώνης 39 στην Κυψέλη, από το 1893 μέχρι σήμερα, έχουν ζήσει για όλη την ενήλικη ζωή τους πάνω από 8.000 συνάνθρωποί μας με χρόνιες νευρολογικές παθήσεις που τους καθιστούν ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν.

Το Άσυλο Ανιάτων και το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (από το 1972 μέχρι σήμερα), τους παρέχουν μέχρι το τελευταίο στάδιο του αγώνα τους, δωρεάν υπηρεσίες συντήρησης, διαβίωσης και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια αντί να καλύπτει με τα έσοδά του τις ανάγκες των περιθαλπομένων αναγκάζεται να καλύπτει πρωτίστως τις τεράστιες φορολογικές υποχρεώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φορολογία εισοδήματος.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Ασύλου, «Το νοσηλευτήριο το οποίο αυτή την στιγμή φιλοξενεί 180 περιθαλπόμενους, έχει χτιστεί σταδιακά από το 1932 μέχρι το 1970 και αποτελείται από συνολικά 6 πτέρυγες συνολικής δυναμικότητας 400 κλινών! Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει λειτουργούν μόνο οι 3 πτέρυγες και ο στόχος είναι να ανακαινιστεί μια από τις μη λειτουργικές πτέρυγες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Η εκστρατεία αυτή θα υποστηριχθεί επικοινωνιακά από ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ και από διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Άσυλο Ανιάτων: Σχεδόν ένα εκατ. ευρώ σε ΕΝΦΙΑ - Έρχεται δύσκολος χειμώνας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ