ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Συνάντηση του Δρ. Α. Αυγερινού με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

ΕΕΣ: Συνάντηση του Δρ. Α. Αυγερινού με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στην πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση αναπτύχθηκαν προτάσεις σχετικά με τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τις δυνατότητες περαιτέρω εξειδίκευσής τους σε θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργού.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε ειδικότερα στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ε.Ε.Σ., που έχουν ως επίκεντρο τα νέα παιδιά, και κυρίως του μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, προκειμένου αυτά να διδαχθούν επίκαιρες και σύνθετες έννοιες, όπως της "διαφορετικότητας" και της "πολυπολιτισμικότητας", αλλά και τις εξίσου σημαντικές έννοιες του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Παράλληλα, τα στελέχη και οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα συνδράμουν σε διαδραστικές εκδηλώσεις που ήδη έχει σε εξέλιξη και πραγματοποιεί το Υπουργείο, κατόπιν βεβαίως της καθοδήγησης και παρακολούθησης του Υπουργού.