ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Δημοκρατία: 10 μήνες καθυστερεί η καταβολή δεδουλευμένων στο προσωπικό του Λαϊκού

Στην καθυστέρηση εδώ και 10 (!) μήνες καταβολής δεδουλευμένων στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που συμμετέχει στις απογευματινές εξετάσεις του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Ν. Δημοκρατία: 10 μήνες καθυστερεί η καταβολή δεδουλευμένων στο προσωπικό του Λαϊκού

Σύμφωνα με καταγγελίες, μόλις τον Ιούνιο του 2017 αποζημιώθηκαν το υπόλοιπο για το έτος 2016. Επίσης, το προσωπικό ζήτησε από τη διοίκηση τα εκκαθαριστικά των αποδοχών για το 2017, με αποτέλεσμα όταν η διοίκηση δεν ικανοποίησε το αίτημα, μερίδα των εμπλεκομένων έστειλε εισαγγελικές παραγγελίες και αναμένεται σχετική απάντηση. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων και πότε προβλέπεται να υπάρξει μια οριστική επίλυση του προβλήματος, ποιος είναι ο αρμόδιος εκκαθαριστής των ολοήμερων ιατρείων στο εν λόγω νοσοκομείο, εάν χρήματα που δόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ αξιοποιήθηκαν από τη διοίκηση και για την εξόφληση του εν λόγω προσωπικού και εάν έχουν δεσμευτεί ποσά από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου για εξόφληση των ολοήμερων ιατρείων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των απογευματινών ιατρείων του Γ.Ν.Α «Λαϊκό»

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η καθιέρωση των ολοήμερων ιατρείων εδώ και χρόνια έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην φροντίδα των ασθενών. Δυστυχώς όμως, στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α «Λαϊκό» παρατηρείται υπερβολική καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού όσον αφορά στις απογευματινές εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή έχουν αποζημιωθεί μέχρι και για το οικονομικό έτος 2016, αλλά εδώ και 10(!) μήνες δεν έχουν πληρωθεί για το 2017.

Η διοίκηση του Γ.Ν.Α «Λαϊκό» με την υπ’ αριθμ 4/11/-2-2016 απόφασή της μετά από γνωμοδότηση του ΝΣΚ ομόφωνα ανέστειλε την εκκαθάριση των ολοήμερων ιατρείων από τον Ιανουάριο του 2016 και μετά. Σύμφωνα με καταγγελίες, τον Ιούνιο του 2017 μετά από επίμονα αιτήματα του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού αποζημιώθηκε το υπόλοιπο του έτους 2016. Επίσης, το προσωπικό ζήτησε από τη διοίκηση τα εκκαθαριστικά των αποδοχών για το 2017, με αποτέλεσμα όταν η διοίκηση δεν ικανοποίησε το αίτημα, μερίδα των εμπλεκομένων έστειλε εισαγγελικές παραγγελίες και αναμένεται σχετική απάντηση.

Βάσει των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Α «Λαϊκό» όσον αφορά στις απογευματινές εξετάσεις που διενεργούνται; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος δηλαδή από τη μια την εξόφληση των 10 μηνών του 2017 και από την άλλη την τακτική εξόφληση από τούδε και στο εξής;

2. Ποιος είναι ο αρμόδιος εκκαθαριστής των ολοήμερων ιατρείων στο Γ.Ν.Α «Λαϊκό»;

3. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ΕΟΠΥΥ έστειλε στη διοίκηση του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» χρήματα για πληρωμές του προσωπικού; Πόσα από τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση του προσωπικού που συμμετέχει στις απογευματινές εξετάσεις του νοσοκομείου;

4. Έχουν δεσμευτεί ποσά από τον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Α «Λαϊκό» με σκοπό την εξόφληση των ολοήμερων ιατρείων; Έχουν διατεθεί κατά προτεραιότητα στην καταβολή των δεδουλευμένων του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού όπως ορίζεται σαφώς από τις κείμενες διατάξεις;

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου: Πογκρόμ διώξεων κατά στελεχών των νοσοκομείων από τους διοικητές

Εγκαινιάστηκε η Πτέρυγα Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού στο νοσοκομείο «Λαϊκό»