ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρουβίκωνας: Επίσκεψη ΙΣΑ στον Ευαγγελισμό & έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τη διοίκηση του Ευαγγελισμού και συγκεκριμένα την κυρία Ν. Γκουλάκη- Μητσάκη, Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Χ. Πλιάτσικα, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη χθεσινή επίθεση εναντίον ιατρού από μέλη του Ρουβίκωνα.

Ρουβίκωνας: Επίσκεψη ΙΣΑ στον Ευαγγελισμό & έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τα μέλη του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Ε. Μπιλιράκη, Αντιπρόεδρο, Α. Βασιλείου, Γενικό Γραμματέα και Φ. Πατσουράκο, Ταμία.

Από πλευράς Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τονίστηκε η ανάγκη κάθε ιατρός να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια στο χώρο εργασίας του. «Οφείλουμε να προστατεύσουμε εκείνους που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή για την υγεία των πολιτών, αλλά και να παρέχουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλει κάθε παράπονο ή καταγγελία του. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν τα πειθαρχικά συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων και του ΕΣΥ.» τόνισε με έμφαση ο κ. Πατούλης.

Η Διοικήτρια του Ευαγγελισμού, αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο υποδέχεται κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία περίπου 1600 περιστατικά, κατάσταση που αναμένεται να ομαλοποιηθεί άμεσα με την λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα λάβει άμεσα μέτρα για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος και της ασφάλειας στο χώρο του Νοσοκομείου. Επιπλέον η Διοικήτρια τόνισε ότι κάθε καταγγελία που υποβάλεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου εξετάζεται άμεσα και ενδελεχώς, γεγονός που σε συνδυασμό με την κατάρτιση της λίστας χειρουργείων υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας τους τελευταίους μήνες, παρέχει εχέγγυα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

Και οι δύο πλευρές, συμφώνησαν ότι υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν και εξέφρασαν την ελπίδα τέτοια περιστατικά να μην επαναληφθούν. Αποτελεί πάγια θέση του ΙΣΑ ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη.

Έρευνα για τον «Ρουβίκωνα» διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση για την δράση της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», τόσο στην πρεσβεία της Ισπανίας, στην Εφορία Ψυχικού, στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών και αλλού, αλλά και για το περιστατικό εισβολής στο γραφείο χειρουργού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πραγματοποίησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου διέταξε τη συνένωση και την έρευνα όλων των δικογραφιών που αφορούν «επισκέψεις» μελών του Ρουβίκωνα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την εισβολή μελών της οργάνωσης στον «Ευαγγελισμό» και τις απειλές τις οποίες εκτόξευσαν σε χειρουργό.

Διαβάστε ακόμη:

Διοίκηση Ευαγγελισμού: Είμαστε ανοικτοί σε καταγγελίες φαινομένων διαφθοράςΙΣΑ για εισβολή Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό: Ο υπουργός να συλλάβει τους δράστες ή να παραιτηθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ