ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: 4ωρη στάση εργασίας σε όλο το ΕΣΥ σήμερα

Τετράωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) για σήμερα 1η Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00.

ΟΕΝΓΕ: 4ωρη στάση εργασίας σε όλο το ΕΣΥ σήμερα

Μάλιστα στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12:00.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για το ιατρικό μισθολόγιο, εναντιώνονται στις απολύσεις επικουρικών γιατρών και απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια - δωρεάν υγεία για όλους. Συγκεκριμένα, για το ιατρικό μισθολόγιο η ΟΕΝΓΕ αναφέρει: «Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι από 30-40 ευρώ τον μήνα για τους Επιμελητές Β, 50 – 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α και φτάνουν τα 80 - 90 ευρώ για τους Διευθυντές.

Και συνεχίζει η Ομοσπονδία αναφερόμενη στο θέμα των μισθολογικών μειώσεων:

- Οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/17 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.

- Οι μειώσεις προέρχονται από την ένταξη του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό που πριν ήταν αφορολόγητο και από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ του ΜΤΠΥ από το 4 στο 4,5%.

- Οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, μνημονιακό μέτρο που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2018 αν δεν πιαστεί ο στόχος για τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα».

Διαβάστε ακόμη:

ΟΕΝΓΕ: Με πανελλαδική στάση εργασίας απαντά στις μειώσεις μισθών



ΟΕΝΓΕ: Απολύονται γιατροί διότι δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις...