ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δώρο ζωής τα όργανα 19χρονου που κατέληξε μετά από τροχαίο

Ένα δώρο ζωής έδωσε σε συνανθρώπους μας χθες Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, ένας 19χρονος από την Κέρκυρα, ο οποίος μετά από 12 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του νησιού, κατέληξε.

Δώρο ζωής τα όργανα 19χρονου που κατέληξε μετά από τροχαίο

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα με δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Το πρωί της Τετάρτης (01/01/2017), στις 06:30, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς από το νοσοκομείο Κέρκυρας των οργάνων του 19χρονου. Η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ταυτοποίησης των ληπτών, η οποία έγινε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Κέρκυρας, συντονίστηκε από τον ΕΟΜ (Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων), ξεκίνησε στις 2 σήμερα το πρωί, με την άφιξη στο νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικών ομάδων από την Αυστρία, τη Θεσσαλονίκη, τη Γερμανία και οι οποίες έλαβαν την καρδιά (ομάδα Αυστρίας), το ήπαρ, το πάγκρεας, τους νεφρούς και τα επινεφρίδια (ομάδα Θεσσαλονίκης), τους πνεύμονες (ομάδα Γερμανίας).

Η διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου για τον θάνατο και ταυτόχρονα θέλει να την ευχαριστήσει γι αυτό το σημαντικό δώρο ζωής που έκανε στους συμπολίτες, οι οποίοι έλαβαν χθες τα μοσχεύματα.

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε σχέση με το θέμα της δωρεάς οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον ζήτημα, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου που επί τόσες μέρες έδωσε τη μάχη για να κρατήσει στη ζωή τον 19χρονο, αλλά και στη συνέχεια πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί εφικτή η δωρεά αυτή.

Διαβάστε ακόμη:

Ημέρα Δωρεάς Οργάνων: Με 55 δότες & χωρίς Εθνικό Σχέδιο - Η μεγάλη συμβολή των γιατρών στις ΜΕΘ