ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπακώστα: Εθνική Στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, που θα δεσμεύει όλα τα κόμματα

«Χρειαζόμαστε μία εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ», τόνισε με έμφαση η Βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, η οποία συμμετείχε σήμερα Πέμπτη, στην έναρξη της ημερίδας του κέντρου φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία», που πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυσή του.

Παπακώστα: Εθνική Στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, που θα δεσμεύει όλα τα κόμματα

Η Βουλευτής επεσήμανε πως η Χώρα έχει ανάγκη από μία εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, η οποία θα δεσμεύει όλα τα μεγάλα κόμματα και θα υλοποιείται ακόμη και όταν αυτά εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση.

Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε πως η εν λόγω στρατηγική θα πρέπει να εδράζεται σε τέσσερις άξονες: στην επαγγελματική κατάρτιση και την επαγγελματική εξειδίκευση των ΑμεΑ, στην υποστηριζόμενη απασχόλησή τους, στην υποστηριζόμενη διαβίωσή τους και στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, ώστε να απολαμβάνουν ακώλυτα τα δικαιώματά τους, όπως κάθε πολίτης, σε ένα Κράτος Δικαίου.

Τέλος, η Βουλευτής εξήρε τον εθελοντισμό, τονίζοντας πως αποτελεί σημαντικό εργαλείο και σημαντική βοήθεια για τα άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε ακόμη:

Ερώτηση Παπακώστα για την εξομοίωση Βοηθών Νοσηλευτών με τους Νοσηλευτές

ΟΑΕΔ: Πάνω από 2.000 προσλήψεις σε ΑμεΑ, εξαρτημένους & με παραβατική συμπεριφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ