ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Let’s ΠΑΠ στο Μέγαρο Μουσικής - Η πρώτη εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρέθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, το Let’s ΠΑΠ, στo πλαίσιo της εκστρατείας για την πρόληψη του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Το Let’s ΠΑΠ στο Μέγαρο Μουσικής - Η πρώτη εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας

Το Let’s ΠΑΠ, η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας είναι ένα δωρεάν application που έχει δημιουργηθεί από την φαρμακευτική εταιρία AENORASIS με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group).

Το Let’s ΠΑΠ δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων και quiz που ενημερώνουν για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV. Στο Let’s ΠΑΠ application κάθε γυναίκα μπορεί να καταγράψει τον κύκλο της και η εφαρμογή θα την ενημερώνει για την αναμενόμενη ημερομηνία της επόμενης περιόδου και τις ημέρες ωορρηξίας. Επίσης, από το ημερολόγιο της εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα σημείωσης της κατάσταση κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών (ροή αίματος, πόνος και διάθεση), ενώ το application με τη σειρά του θα προτείνει συμβουλές διατροφής που σχετίζονται με την κατάσταση και θα ανακουφήσουν. Το Let’s ΠΑΠ υπενθυμίζει με σχετικό reminder τα ραντεβού με τους γιατρούς. Τέλος, από τη Βιβλιοθήκη του Let’s ΠΑΠ που θα ανανεώνεται συνεχώς, θα μπορούν να ενημερώνονται για μια σειρά θεμάτων όπως η διατροφή και η άσκηση από επαγγελματίες του χώρου.

Σχετικά με την Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group)

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αποτελούμενος κυρίως από γιατρούς από ολόκληρη τη χώρα, με αποστολή την έρευνα σε θέματα προληπτικού ελέγχου και αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, καθώς και την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για την ανάπτυξη δράσεων για την πληρέστερη εφαρμογή του προληπτικού ελέγχου για τους καρκίνους του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας.

Διαβάστε ακόμη:

Let’s ΠΑΠ - Κάν’το για σένα - Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκαςΓυναικολογικοί καρκίνοι: Οι 5 κύριες μορφές και τα συμπτώματά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ