ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το «Δωμάτιο Απόδρασης» για το Διαβήτη, από τη Novo Nordisk στο «Διαβητικό Χωριό»

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novο Νοrdisk Ελλάς, η εταιρεία έδωσε το παρών στο «Διαβητικό Χωριό».

Το «Δωμάτιο Απόδρασης» για το Διαβήτη, από τη Novo Nordisk στο «Διαβητικό Χωριό»

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση και πρόληψη των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και του γενικότερου πληθυσμού.

Το «Διαβητικό» Χωριό άνοιξε τις πύλες του στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα και η Novo Nordisk Hellas, ήταν εκεί με το «Δωμάτιο Απόδρασης» (Εscape room) για το Διαβήτη, ένα παιγνίδι ανακάλυψης για μικρά και μεγάλα παιδιά.
«Στόχος μας η ενημέρωση με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο όσον αφορά τις αρχές της σωστής διατροφής, για την πρόληψη του Διαβήτη. Κάθε γρίφος που έπρεπε να λυθεί ήταν και ένα βήμα γνώσης πιο κοντά στην πρόληψη του Διαβήτη, με τελικό στόχο την καλύτερη οχύρωση απέναντι στην ασθένεια», αναφέρουν οι επικεφαλής της εταιρείας, προσθέτοντας, πως «Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι, αναπτύσσεται η συνεργασία, η παρατηρητικότητα, η δημιουργική σκέψη και η συνδυαστική λογική. Μέσα από μια ιστορία μυστηρίου καλούνται να βρουν και να αποφύγουν τις λανθασμένες ενέργειες και αποφάσεις και τελικά, να αποτρέψουν την εμφάνιση του Διαβήτη».

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Αποτελεί διαχρονικό μας στόχο η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Το μήνυμά μας είναι απλό αλλά σημαντικό και έχει δύο κατευθύνσεις:

- Ο Διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί.

- Η καλή ρύθμιση του Διαβήτη είναι απαραίτητη για μια καλή ποιότητα ζωής».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Ελλάς κυρία Μαίρη Καραγεώργου δήλωσε: «Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε μέσα στο 2017 να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η πανδημία της εποχής μας που ονομάζεται Διαβήτης».

Σχετικά με την Novo Nordisk

Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με περισσότερα από 90 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Με έδρα τη Δανία, απασχολεί περίπου 42.600 εργαζόμενoυς σε 75 χώρες ενώ τα προϊόντας της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 180 χώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Η πικρία των διαβητικών για τον ΕΟΠΥΥ: Ενεργοποίησε το e-dapy πριν την έκδοση του ΦΕΚ



Διαβήτης: Παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας για ψηφιακές λύσεις σε ασθενείς