ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΙΣ & ΙΣΑ στηρίζουν θερμά την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Αναφανδόν στηρίζει τα αιτήματα των Νοσοκομειακών ιατρών τις θέσεις τους, καθώς και την απεργία κατά την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή, αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας του κλάδου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

ΠΙΣ & ΙΣΑ στηρίζουν θερμά την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Ο ΠΙΣ μάλιστα, χαρακτηρίζει δίκαια τα αιτήματα των γιατρών, καλώντας όλους τους Νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το καταστροφικό νομοσχέδιο για το «χρόνο εργασίας» των νοσοκομειακών γιατρών που επιχειρεί να επιβάλει με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αμείβεται με παχυλούς μισθούς νομοθετεί καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας και συνθήκες «γαλέρας» για τους γιατρούς του ΕΣΥ ενώ τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.
Επιπρόσθετα δίνει τη χαριστική βολή στα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν οδηγώντας σε διάλυση τμήματα και κλινικές που αντιμετωπίζουν ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα.

Καταγγέλλουμε τις πραξικοπηματικές διαδικασίες με τις οποίες επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να περάσει το νομοσχέδιο αφού δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Το αξιόμαχο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων δίνει μάχη για να κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία που καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνει τη χαριστική βολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζοντας με πρωτοφανή απαξίωση και έλλειψη σεβασμού το ιατρικό προσωπικό. Επιχειρεί απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά να νομοθετήσει ένα έκτρωμα που θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία και θα οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς. Θα δώσουμε μάχη να αποτρέψουμε τα καταστροφικά αυτά σχέδια».

Ο ΙΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους νοσοκομειακούς γιατρούς και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ».

Διαβάστε ακόμη:

Τα πρωτογενή πλεονάσματα, στέλνουν στα τάρταρα ΕΣΥ & ΕΟΠΥΥ - Μείον 576 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους