ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Pfizer Hellas: Οι εργαζόμενοι προσφέρουν εθελοντική εργασία για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Η Pfizer Hellas, υλοποιώντας με συνέπεια και συνέχεια πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε πρόσφατα εθελοντικές ενέργειες, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Pfizer Hellas: Οι εργαζόμενοι προσφέρουν εθελοντική εργασία για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Βασικοί συντελεστές των δράσεων αυτών ήταν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ανακαίνιση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας - «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (ΚΑΣΠ) στην Αθήνα και στο «Παιδικό Χωριό SOS» στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες των εθελοντών της Pfizer Hellas, που συμμετείχαν στη διήμερη δράση στην Αθήνα, διαμόρφωσαν, μεταξύ άλλων, μια όμορφη και ασφαλή παιδική χαρά και ανακαίνισαν δύο παιδαγωγικές αίθουσες για τα περίπου 50 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στα οποία παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες αποκατάστασης από το Κέντρο. Παράλληλα, περίπου 25 εθελοντές εργαζόμενοι από τη Β. Ελλάδα, ανακαίνισαν την αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του Παιδικού Χωριού, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, να ψυχαγωγούνται και να περνούν στιγμές δημιουργικότητας σε έναν ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον.

Η κυρία Όλγα Λεβέντη, Διευθύντρια του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας δήλωσε σχετικά: «Με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις αυξημένες απαιτήσεις για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών του Κέντρου, η προσφορά της Pfizer Hellas και των εργαζομένων της, αποτελεί για εμάς βοήθεια ανεκτίμητη και το βασικότερο διαπιστώσαμε ότι η προσφορά δεν περιορίστηκε μόνο στη παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά αφορά στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, χαρακτηρίζεται από υψηλή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον στον πλησίον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς, τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας, τους αποδέκτες της προσφοράς αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, μαζί με τις ευχές μας για τη συνέχιση και στο μέλλον αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας.»

Ο κ. Άκης Δρεπανίδης Διευθυντής Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου & Στέγης Νέων Θεσσαλονίκης, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Pfizer και τους εργαζομένους της που με τόσο κέφι και ενθουσιασμό προσέφεραν το χρόνο τους και όχι μόνο, ως ένα ελάχιστο δείγμα της ευαισθησίας και της υπευθυνότητας που τους διακρίνει τόσο ως εταιρεία, όσο και ως μεμονωμένα πρόσωπα»..

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και επικεφαλής του προγράμματος Ε.Κ.Ε, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για άλλη μια φορά μας δόθηκε η ευκαιρία, να συνεργαστούμε με δύο τόσο αξιόλογους φορείς, που προσφέρουν πραγματικά σπουδαίο έργο, και να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που χρειάζονται τη στήριξή μας. Τα χαμόγελα και η χαρά που είδαμε στα πρόσωπά τους, αποτελούν για εμάς την πιο μεγάλη ανταμοιβή και ενισχύουν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε την αποστολή μας, που είναι να υπηρετούμε την Υγεία και τη Ζωή.»

Διαβάστε ακόμη:

Pfizer Hellas: Στην κορυφή, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα