ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα “Run to Change Diabetes” της Novo Nordisk Hellas στον κλασσικό Μαραθώνιο

Ο κλασσικός Μαραθώνιος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενούνται στην Αθήνα.

Η ομάδα “Run to Change Diabetes” της Novo Nordisk Hellas στον κλασσικό Μαραθώνιο

Δρομείς όλων των ηλικιών και σε όλες τις αποστάσεις, σε μια μοναδική γιορτή από τον Μαραθώνα μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό στάδιο, συμμετέχουν μαζικά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, συνήθως λίγες ημέρες μετά το Μαραθώνιο της Αθήνας, εφέτος μόλις 2 ημέρες μετά. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και στοχεύει να προσελκύσει την προσοχή του κοινού αλλά και των φορέων στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή φροντίδα του.

Σε αυτή την ιδανική χρονική συγκυρία που φέρνει δίπλα δίπλα αυτά τα δύο ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα η Novo Nordisk Ηellas κορυφώνει τις δράσεις της στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης τρέχουμε για να «αλλάξουμε» το Διαβήτη, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη, και προβάλλει την ανάγκη για σωματική άσκηση, μέσα από το κορυφαίο δρομικό γεγονός της χώρας, τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η ομάδα “Run to Change Diabetes”® της Novo Nordisk Hellas, έχοντας ολοκληρώσει ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με τους αγώνες του ΣΕΓΑΣ - Run Greece, και με δεκάδες παράλληλα δρομικά γεγονότα, έδωσε δυναμικό παρών, ως επίσημος υποστηρικτής του Μαραθωνίου της Αθήνας, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ατόμων για τη νόσο του Διαβήτη, μεταφέροντας το μήνυμα «ναι στην άσκηση, όχι στην καθιστική ζωή».

Με την ομάδα της Novo Nordisk Hellas να απαριθμεί περισσότερες από 800 συμμετοχές στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ, αλλά και 55 συμμετοχές στην κλασσική διαδρομή των 42χλμ, με πολλά χαμόγελα και διάθεση μεταφέραμε το μήνυμα «ναι στην πρόληψη», «ναι στην άσκηση» και «όχι στην καθιστική ζωή» γνωρίζοντας ότι η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Με επικεφαλής της ομάδας “Run to Change Diabetes”® το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου και τη Running team της Novo Nordisk Hellas, τρέξαμε μαζί με το Running team της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Deutsche Schule Athen), τους αθλητές - ambassadors της Novo Nordisk Αλέξανδρο Χριστοδούλου στα 10χλμ και Νίκο Λαμπρούλη που έτρεξε την κλασσική μαραθώνια διαδρομή των 42 χλμ, την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη με περισσότερους από 120 συμμετέχοντες, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ελευσίνας, το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Χοροπαιδεία, δημοσιογράφους του ρεπορτάζ υγείας, πολλούς φίλους και υποστηρικτές της ομάδας μας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

« Αποτελεί διαχρονικό μας στόχο η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Το μήνυμα που μεταφέραμε σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή της ομάδας της Novo Nordisk Hellas στα δρομικά γεγονότα, με κορυφαίο το Μαραθώνιο, είναι απλό, αλλά σημαντικό και έχει δύο κατευθύνσεις:

- Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του σχετιζόμενου Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

- Η καλή ρύθμιση του Διαβήτη είναι απαραίτητη για μια καλή ποιότητα ζωής.

Η συμμετοχή και υποστήριξή μας στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι μια ιδανική ευκαιρία να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως αξίζει: γυρίζοντας την πλάτη στην καθιστική ζωή!»

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κυρία Μαίρη Καραγεώργου δήλωσε:

«Εταιρική κοινωνική ευθύνη σημαίνει ένας συνεχής αγώνας προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο με συμμετοχή και κυρίως με δράσεις που αποσκοπούν σε αυτό που όλοι μας ονομάζουμε “γενικότερο καλό”. Ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση για το Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και τους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί και στην Ελλάδα προληπτικά και αποτελεσματικά η πανδημία της εποχής μας που ονομάζεται Διαβήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ