ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγοράκι που γεννήθηκε χωρίς άκρα κάνει τα πρώτα του βήματα - Δείτε το βίντεο που έγινε viral

«Κάμντεν, είμαι τόσο περήφανη για σένα» αναφωνεί η Κέιτ Γουίντον όταν βλέπει τον γιο της, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, να προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Αγοράκι που γεννήθηκε χωρίς άκρα κάνει τα πρώτα του βήματα - Δείτε το βίντεο που έγινε viral

«Στέκεσαι μόνος σου, δεν έπεσες» λέει στον 4χρονο ο πατέρας του, Κόουλ Γκριν, ενώ τον βλέπει να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Η οικογένεια από το Τέξας κατέγραψε τη συγκινητική στιγμή σε βίντεο, το οποίο κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί.

«Περπατάω!» λέει με ενθουσιασμό ο μικρός Κάμντεν και λίγο αργότερα πέφτει στην αγκαλιά του πατέρα του.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, η 23χρονη Κέιτ έμαθε ότι ο γιος της δεν έχει ανεπτυγμένα άκρα όταν βρισκόταν στη 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Αμέσως μετά τη γέννησή του ο Κάμντεν διαγνώστηκε με φωκομέλεια.

Η φωκομέλεια (από τις λέξεις φώκια και μέλος) είναι μια σπάνια εκ γενετής δυσπλασία που χαρακτηρίζεται από την ελλιπή ανάπτυξη των άκρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται ελλιπής ανάπτυξη μόνο στα χέρια, άλλοτε τα δάχτυλα είναι ενωμένα μεταξύ τους και σε ακραίες περιπτώσεις, όπως αυτή του Κάμντεν, δεν αναπτύσσονται καθόλου ούτε στα άνω ούτε στα κάτω άκρα.

«Όταν πρωτοέμαθα ότι ο Κάμντεν δεν θα έχει χέρια και πόδια πίστευα ότι θα είναι ‘φυτό’, δεν ήξερα τι να περιμένω» δήλωσε η Κέιτ στο περιοδικό. «Όταν ήταν περίπου 2 μηνών ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και τον είδα με την άκρη του ματιού μου να σπρώχνει με τα χέρια του τα παιχνίδια του. Άρχισα να κλαίω, ήμουν τόσο χαρούμενη. Αυτό μου επιβεβαίωσε ότι θα καταφέρει να κάνει πράγματα».

Από τις 19 Νοεμβρίου που δημοσίευσε η Κέιτ το βίντεο στο Facebook έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 68.000 προβολές.

Δείτε κι αυτό:

Δείτε το μωρό που έχει «παγιδευτεί» στον αμνιακό του σάκο! (βίντεο)

Το κορίτσι με τις 4 καρδιές (βίντεο)

Η viral διαφήμιση για τον ρόλο του αλκοόλ στην εκδήλωση του καρκίνου που πρέπει να δείτε (βίντεο)