ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην Apivita σήμερα

Ένας υψηλός καλεσμένος αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι την εταιρεία φυτικών προϊόντων Apivita των δημιουργών Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην Apivita σήμερα

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό επιχειρείν, καθώς ο ΠτΔ, δεν επισκέπτεται καθόλου συχνά επιχειρήσεις, δεν είναι ο ρόλος του αυτός, επομένως, η σημερινή επίσκεψη είναι τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική!

Να σημειώσουμε, ότι η Apivita τελευταία, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς και «μεγάλους» επισκέπτες. Στις 4 Σεπτεμβρίου, είχε επισκεφθεί την εταιρεία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τα έργα της εταιρείας, ενώ ο κ. Κουτσιανάς, τον είχε υποδεχθεί, με την φράση: «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα». Πριν μερικές ημέρες επίσης, στις 14 Νοεμβρίου τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκόπουλο, είχαν επισκεφθεί 23 Πρεσβευτές ξένων χωρών.

Να θυμίσουμε ότι η Apivita, πέρασε στα χέρια της Ισπανικής PUIG τον περασμένο Μάρτιο (2017). Είναι γεγονός, ότι έψαχνε εδώ και καιρό για έναν στρατηγικό επενδυτή, ωστόσο αυτό που επιθυμούσαν διακαώς οι δημιουργοί της, είναι να βρίσκονται και οι ίδιοι στο νέο επιχειρηματικό σχήμα. Και το κατάφεραν, καθώς οι επικεφαλής της Puig, συμφώνησαν, ώστε η οικογένεια Κουτσιανά, να βρίσκεται στο ΔΣ. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ο κ. Νίκος Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA, ενώ η οικογένεια Κουτσιανά, διατηρεί το 33,5% του μετοχικού κεφαλαίου (την χαμηλότερη δυνατή μειοψηφία). Η ισπανική εταιρεία αν και τεράστια και πολύ εύρωστη, παραμένει μία οικογενειακού τύπου εταιρεία και μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Φυσικά αυτό που βάρυνε στην απόφαση της ελληνικής εταιρείας, είναι το γεγονός ότι οι Ισπανοί δέχθηκαν (με χαρά μάλιστα) να παραμείνει στο τιμόνι ο δημιουργός Νίκος Κουτσιανάς και η παραγωγή στην Ελλάδα.

Το 1972, οι ιδρυτές της APIVITA Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, ως νέοι φαρμακοποιοί, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και εκχυλίσματα βοτάνων. Εμπνεύστηκαν από την κοινωνία της μέλισσας, τη μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης και την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία.

Να σημειώσουμε ότι ο κύκλος εργασιών της Apivita το 2016 ανήλθε σε 37,4 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 5,8 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι πάνω από 200. Εκτός από το έντονο εξαγωγικό της πλάνο σε 23 χώρες, αυτή την στιγμή η Apivita υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα 16 εκατ. ευρώ και συνεργάζεται με 74 συνδεδεμένα πανεπιστήμια!

Τον Φεβρουάριο του 2017, το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, είχε ανακοινώσει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, τη δημιουργία της Apigea η οποία θα αναλάβει την διαχείριση των ιδιόκτητων καλλιεργειών, ενώ το μότο που θα κυριαρχήσει στην νέα εταιρεία είναι «έρρωσο και ευδαιμόνει».

Διαβάστε ακόμη:

Επίσκεψη 23 πρεσβευτών στην Apivita - Σύντομα και ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος



Όταν ο Τσίπρας ανακαλύπτει με ενθουσιασμό το ελληνικό επιχειρείν - Επίσκεψη στην Apivita

Τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό: Το νέο οικολογικό εγχείρημα της Apivita

Κ. Φωτάκης: Η Apivita επιτομή της υγιούς επιχειρηματικότητας

Στην ισπανική Puig περνά η Apivita - Παραμένει στο τιμόνι ο Ν. Κουτσιανάς και η παραγωγή στην Ελλάδα