ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα χρόνια ΣΚΕΠ, δέκα χρόνια κοντά στα άτομα με αναπηρία

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Μουσείο Βορρέ, το σωματείο Σ.Κ.Ε.Π. έσβησε 10 κεράκια μαζί με αγαπημένους φίλους, συνεργάτες, εκπαιδευτικούς, μαθητές γενικής & ειδικής εκπαίδευσης και τους εθελοντές του σωματείου, με τους ανθρώπους δηλαδή με τους οποίους διέσχισαν αυτά τα 10 χρόνια.

Δέκα χρόνια ΣΚΕΠ, δέκα χρόνια κοντά στα άτομα με αναπηρία

Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, 210 μαθητές και νέοι γενικής και ειδικής εκπαίδευσης αλληλεπίδρασαν στα Διαδραστικά Εργαστήρια "Αποτυπώματα" (εκπαιδευτικά - εικαστικά - αθλητικά). Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 3ο Γυμνάσιο Γέρακα, Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ», ΕΕΕΕΚ Κορωπίου, ΤΕΕ Ιλίου, Ειδικό Γυμνάσιο Περιστερίου, ΕΣΤΙΑ – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου και η διεθνούς φήμης ελληνίδα ερμηνεύτρια, κυρία Νάνα Μούσχουρη.

Μαζί με την ομάδα και τους συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π., στην εκδήλωση συμμετείχαν: από τη Γαλλική Πρεσβεία ο κος Olivier Dovergne, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η κυρία Αρίστη Σταθακοπούλου και ο κος Σπύρος Αλεξόπουλος, από τον Όμιλο Εταιρειών ΟΤΕ η κυρία Γεωργία Κοκολαντωνάκη, από την διαφημιστική εταιρεία Magnet Adverstising η κα Έφη Καρακίτσου, από το Μουσείο Βορρέ ο κος Νεκτάριος Βορρές, από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα ο κος Γιάννης Μπίστας κ.ά.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΚΕΠ: Συζητώντας στο Παρίσι για τα άτομα με αναπηρία