ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επώνυμο μπιφτέκι και ρολό κοτόπουλο (φωτογραφίες)

Σε δύο ανακλήσεις προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής λόγω της παρουσίας σαλμονέλας.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επώνυμο μπιφτέκι και ρολό κοτόπουλο (φωτογραφίες)

Συγκεκριμένα, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ στα προϊόντα ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Πρόκειται για:

1. Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «H δική μας φάρμα παραδοσιακό μπιφτέκι BBQ με φρέσκο μαϊντανό και κρεμμύδι», συσκευασμένο, με κωδικό παρτίδας 26102017 και ημερομηνία ανάλωσης έως 26.10.2018. Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «Π. Καμαράτου και ΣΙΑ Ε.Ε.» , ΒΙ.ΠΑ. Μαρκόπουλου.

2. Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΑΒ ρολό κοτόπουλο με μπέικον και τυρί», συσκευασμένο, με ημερομηνία κατάψυξης 23.09.2017, αριθμό παρτίδας Trace ID 1517266608 και ημερομηνία ανάλωσης έως 17.03.2019. Το ανωτέρω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται για την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., Λεωφόρος Σπάτων.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των εν λόγω παρτίδων από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι) να μην το καταναλώσουν.

bifteki
rolo