ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας διοργανώνει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διατηρεί στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά για τα άτομα με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), όπως αναφέρονται συχνά η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας

Τα άτομα με ΙΦΝΕ εξαιτίας της πάθησής τους πολύ συχνά υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ή μεταγγίσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο σύλλογος προχώρησε πριν από μερικά χρόνια στη δημιουργία τράπεζας αίματος με σκοπό να μπορεί να καλύπτει τη μεγάλη ανάγκη των ασθενών (μελών του και όχι μόνο), βγάζοντας παράλληλα τόσο τους ίδιους όσο και τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα από την αγωνία εύρεσης αίματος σε μια δύσκολη και επείγουσα στιγμή.

test85final

Αν και σήμερα στη χώρα μας υπολογίζεται ότι πάνω από 20.000 άτομα ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα, δυστυχώς οι ίδιοι ως χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να δώσουν αίμα ώστε να καλύψουν τη μεγάλη ανάγκη της τράπεζάς τους, γι’ αυτό και εναποθέτουν την ελπίδα τους σε όλους τους εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες, είτε από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον είτε ευρύτερα από το κοινωνικό σύνολο.

Όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα για τα άτομα με ΙΦΝΕ μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας της χώρας είτε στις 13 Δεκεμβρίου 2017 (σε όλη την Ελλάδα πλην της Μυτιλήνης) είτε οποιαδήποτε άλλη ημέρα, δηλώνοντας ότι επιθυμεί η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά (κωδικός 11161) και στη συνέχεια να επικοινωνήσει με την υπεύθυνη διαχείρισης της τράπεζας, στην οποία είναι σημαντικό να δηλώσει πότε έδωσε αίμα και σε ποια μονάδα αιμοδοσίας.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γενική γραμματέα του συλλόγου και υπεύθυνη διαχείρισης της τράπεζας κ. Γεωργία Νιαπά στο τηλέφωνο 694 405 3685.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ