ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας βραβεύει την πρόεδρο της ΠΟΑμΣΚΠ

Η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ.) τίμησε την Πρόεδρο της ΠΟΑμΣΚΠ, κυρία Βάσω Μαράκα, στην Τελετή Έναρξης του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΛΛ.Α.ΝΑ. για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, στις 14 Δεκεμβρίου.

Η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας βραβεύει την πρόεδρο της ΠΟΑμΣΚΠ

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας, καθηγητής Π. Παπαθανασόπουλος απένειμε στην Πρόεδρο της ΠΟΑμΣΚΠ τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση του πολυετούς και πολύτιμου έργου της για τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

«Έχουμε θάρρος, προχωράμε αλλά σας έχουμε ανάγκη να είστε δίπλα μας, είτε είστε φίλοι, σύντροφοι, φροντιστές ή λειτουργοί Υγείας», είπε συγκινημένη η κυρία Μαράκα, ευχαριστώντας τον κ. Παπαθανασόπουλο.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια των εργασιών του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛΑΝΑ), η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μία πολύ δύσκολη νόσος με σοβαρές υποτροπές, με μία σκληρή συχνά καθημερινότητα για τους πάσχοντες, ενώ ένα 50% των ασθενών με ΠΣ βιώνει κατάθλιψη. Ωστόσο, η αναπηρία πλέον ανήκει στο παρελθόν και το γεγονός αυτό, δημιουργεί ελπίδες για τους ασθενείς που βλέπουν το μέλλον τους πιο αισιόδοξα. Ήδη χιλιάδες μόρια ερευνώνται, 14 θεραπείες είναι στη διάθεση των 10.000 περίπου ασθενών στην Ελλάδα, και 6 ακόμη, σε στάδιο κλινικών μελετών. Θεραπείες που αφορούν στην αντιμετώπιση των υποτροπών της νόσου.

Η αγαστή συνεργασία γιατρού – ασθενούς, η ολιστική αντιμετώπιση, η συμμόρφωση στη θεραπεία, η ανάγκη για εξατομικευμένη θεραπεία και η ανάγκη για εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών (όπως καλά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες και κατάλληλα κέντρα συνταγογράφησης) αποτελούν τους βασικούς άξονες που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, όταν μιλάμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Διαβάστε ακόμη:

Πολλαπλή σκλήρυνση: Αφήνοντας πίσω την αναπηρία - Ελπίδα καλής ζωής από τις νέες θεραπείες



Πολλαπλή Σκλήρυνση: Νέα ερευνητικά δεδομένα 6 ετών για φάρμακο της Sanofi Genzyme