ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ENE: Πρόγραμμα κατάρτισης για πάνω από 1.000 ιδιώτες επαγγελματίες υγείας

ENE: Πρόγραμμα κατάρτισης για πάνω από 1.000 ιδιώτες επαγγελματίες υγείας

Την έναρξη του έργου «Κατάρτιση & πιστοποίηση πρόσθετων γνώσεων - δεξιοτήτων για την ενίσχυση της εργασιακής ικανότητας επαγγελματιών τομέα υγείας» ανακοινώνουν οι νοσηλευτές.

Ειδικότερα, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του έργου με τίτλο «Κατάρτιση & πιστοποίηση πρόσθετων γνώσεων - δεξιοτήτων για την ενίσχυση της εργασιακής ικανότητας επαγγελματιών τομέα υγείας» που έχει ενταχθεί προς συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» (ΕΠΑνΕΚ), με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002647.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκπαίδευση και πιστοποίηση πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων 1.010 επαγγελματιών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας. Στόχος του έργου είναι να αποκτήσουν οι ωφελούμενοι πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας.

Η επιλογή και ο σχεδιασμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έγινε με γνώμονα τις υπάρχουσες μελέτες που τεκμηριώνουν την ανάγκη για εκπαίδευση των επαγγελματιών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας: (α) στα μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων, που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας και (β) σε κρίσιμα θέματα εκπαίδευσης για τη διαχείριση ασθενών με ψυχιατρικά προβλήματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι πανελλαδικής εμβέλειας και θα γίνουν με τη μέθοδο blending learning (συνδυασμός δια ζώσης, ασύγχρονης και σύγχρονης μορφής εκπαίδευσης), ως εξής:

- Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 1: «Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων, που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας». Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 98 ωρών και θα καταρτιστούν 660 άτομα.

- Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2: «Κρίσιμα θέματα εκπαίδευσης για τη διαχείριση ασθενών με ψυχιατρικά προβλήματα». Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 100 ωρών και θα καταρτιστούν 350 άτομα.

Οι καταρτιζόμενοι θα επιδοτηθούν με 5€ ανά ώρα κατάρτισης. Μετά το πέρας διεξαγωγής των προγραμμάτων κατάρτισης, θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, από Φορέα Πιστοποίησης, διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ.

Ωφελούμενοι: Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές Μονάδες Υγείας.

Προϋπολογισμός έργου: 1.457.571,45 ευρώ.

Χρονική διάρκεια έργου: 24 μήνες.

Διαδικασία συμμετοχής: Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα προαναφερόμενα προγράμματα κατάρτισης θα γίνει μετά από δημοσίευση ανοικτής πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Μπαργιώτας για νοσηλευτές: Ανατρέπεται πλήρως η διοικητική σταθερότητα της ΕΝΕ

BEST OF NETWORK

Πάσχα: Επιτάφιος γύρω από το ναό, Ανάσταση νωρίς και ψήσιμο στο... μπαλκόνι - Όλα τα σενάρια

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν γυμνάσια και δημοτικά - Η εισήγηση του υπ. Παιδείας

Θρήνος για τον Σκότι Πίπεν: Πέθανε ο γιος του σε ηλικία 33 ετών

«Βόμβα» στο Champions League: Άμεση αποβολή των Τσέλσι, Ρεάλ και Σίτι εξετάζει η UEFA!

Πολεμική Αεροπορία: Συνεργασία… κορυφής με το Ισραήλ – Όλη η αλήθεια για τη συμφωνία με την ELBIT

Τεκμήρια: Ποιοι θα γλυτώσουν την «τσιμπίδα» λόγω κορονοϊού και ποιοι όχι

Μένιος Φουρθιώτης - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σε πλήρη εξέλιξη τρεις έρευνες σε βάρος του

Πέθανε ο Σπύρος Γιατράς - Ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών

Η μυστική συνάντηση Καρόλου – Γουίλιαμ και Χάρι –Τι είπαν και ποια εντολή έδωσε η Βασίλισσα

Τροχαίο Γαύδος: Νέα εκδοχή για το δυστύχημα - Τι δήλωσε στην συμπληρωματική κατάθεση ο οδηγός

Καιρός Πάσχα - Μαρουσάκης: Θερμή εισβολή από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας

Καταγγελία για λογοκρισία στην ΕΡΤ από την Μάχη Νικολαρά: «Έπεσε τέτοιος πανικός...» (pic)