ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Frezyderm: Οδηγίες διαδικασίας επιστροφής των προϊόντων Frezylac

Διευκρινήσεις προς το καταναλωτικό κοινό σχετικά με τα βρεφικά γάλατα, αλλά και τις κρέμες Frezylac (οι οποίες εισάγονται από άλλον παραγωγό) καθώς και Οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής προϊόντων Frezylac, δίνει η εταιρεία Frezyderm.

Frezyderm: Οδηγίες διαδικασίας επιστροφής των προϊόντων Frezylac

Η εταιρεία τονίζει ότι πλέον δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά κανένα προϊόν που έχει παραχθεί στο εργοστάσιο της CRAON της Lactalis.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της την Παρασκευή, έχει ως εξής:

«Μετά την ανακοίνωση της 21ης/12/2017 της γαλλικής εταιρείας Lactalis περί συμπληρωματικής προληπτικής ανάκλησης, με την οποία αποσύρεται το σύνολο της παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου της CRAON από 15/2/2017, η FREZYDERM ακολουθώντας την παγκόσμια προληπτική διαδικασία και σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Φ. ανακαλεί και τις 5 συμπληρωματικές παρτίδες.
Ταυτόχρονα, γίνεται ενημέρωση του δικτύου διανομής μας (φαρμακεία, φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμοί φαρμακοποιών), για όλες τις αναγκαίες ενέργειες εκ μέρους τους.

Τέλος, είναι σημαντικό να διευκρινήσουμε ότι οι Βιολογικές Βρεφικές Κρέμες Frezylac εισάγονται από άλλη παραγωγό εταιρεία με έδρα τη Γερμανία, την εταιρεία Töpfer που ουδεμία σχέση έχει με τη γαλλική εταιρεία Lactalis. Ως εκ τούτου, το γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας το οποίο περιέχεται στη σύνθεση ορισμένων από τα παραπάνω προϊόντα, παράγεται επίσης από τη γερμανική εταιρεία Töpfer.

Γι΄ αυτό οι Βιολογικές Βρεφικές Κρέμες Frezylac δεν υπόκεινται σε διαδικασία ανάκλησης αλλά διατίθενται κανονικά στο καταναλωτικό κοινό, καθώς δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παραγωγική μονάδα (εργοστάσιο CRAON) της LACTALIS.

Συμπληρωματικές παρτίδες προληπτικής ανάκλησης

ΠΡΟΪΟΝ

ΑΡΙΘΜΟΣ LOT

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

FREZYLAC AR Anti-Régurgitations 400g

17C0012437

27.02.2019

FREZYLAC HA formule hydrolysée 400 G

17C0012464

07.03.2019

FREZYLAC OK DIG

17C0012446

06.03.2019

EST 400G

FREZYLAC PURE BIO 3e âge 400G

17C0012379

24.02.2018

FREZYLAC PURE BIO 3e âge 900G

17C0012386

23.02.2018

Οδηγίες διαδικασίας επιστροφής προϊόντων Frezylac

Η επιστροφή των προϊόντων πρέπει να γίνει μέχρι τις 29/12/2017. Τα βρεφικά γάλατα θα γίνονται δεκτά είτε ως κλειστό προϊόν είτε τα ανοιγμένα, ΜΟΝΟ εφόσον αφορούν τις συγκεκριμένες παρτίδες προς ανάκληση που θα βρείτε στον πίνακα παρακάτω.

Αγορά από Φυσικό Κατάστημα Φαρμακείο

Οι γονείς που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες Frezylac προς ανάκληση από φυσικά φαρμακεία παρακαλούνται να επιστρέψουν τα βρεφικά γάλατα στο φαρμακείο από το οποίο τα αγόρασαν, με την υποχρεωτική προσκόμιση της απόδειξης αγοράς.

Αγορά από Ηλεκτρονικό Κατάστημα Φαρμακείο

Οι γονείς που έχουν αγοράσει τις συγκεκριμένες παρτίδες Frezylac προς ανάκληση από ηλεκτρονικά φαρμακεία (e-shop) παρακαλούνται να επικοινωνήσουν πρώτα με το e-shop τηλεφωνικά ή με e-mail για να ενημερωθούν για τις αναλυτικές οδηγίες επιστροφής. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας θα πρέπει να έχετε την απόδειξη αγοράς ή το e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας ή το e-mail επιβεβαίωσης παράδοσης της παραγγελίας σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε κανένα από τα παραπάνω ζητήστε από το e-shop να σας προωθήσει ένα από τα παραπάνω. Αν δεν θυμάστε από ποιο e-shop τα προμηθευτήκατε τα βρεφικά γάλατα Frezylac προς ανάκληση, παρακαλώ ανατρέξτε στο ιστορικό του τραπεζικού λογαριασμού σας για να βρείτε την επωνυμία της εταιρείας στην οποία κάνατε την κατάθεση αποπληρωμής της παραγγελίας σας.

Πολιτική Αντικατάστασης

Η αντικατάσταση των βρεφικών γαλάτων Frezylac μπορεί να γίνει με άλλα βρεφικά γάλατα ή με προϊόντα FREZYDERM ίσης αξίας, ή σε συνεννόηση με το φαρμακοποιό σας.

Διαβάστε ακόμη:

Ανακαλούνται και νέες παρτίδες βρεφικού γάλακτος Frezylac - Δείτε την απόφαση του ΕΟΦ