ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και δεύτερος γυναικολόγος συνελήφθη με φακελάκι

Πληθαίνουν για ακόμη μία φορά τα κρούσματα διαφθοράς στο ΕΣΥ, καθώς και δεύτερος γυναικολόγος συνελλήφθη επ' αυτοφώρω με φακελάκι 800 ευρώ στο Μαιευτήριο Αλεξάνδρα.

Και δεύτερος γυναικολόγος συνελήφθη με φακελάκι

Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, την ώρα μάλιστα που ο πόλεμος κατά της διαφθοράς αποτελεί τη σημαία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Και για τους δύο γιατρούς (οι οποίοι σημειωτέον ζήτησαν τα χρήματα για γυναικολογική χειρουργική επέμβαση) σχηματίστηκε δικογραφία. Επίσης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένεται να δικαστούν τον επόμενο μήνα.

Η δωροληψία των γιατρών δημοσίου νοσοκομείου εκτός από τις ποινικές κυρώσεις, συνεπάγεται και πειθαρχικές κυρώσεις. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η επ’ αυτοφώρω σύλληψη για παθητική δωροδοκία ενεργοποιεί σε πρώτη φάση την πειθαρχική ποινή της 15νθήμερης αργίας για τον γιατρό του ΕΣΥ, ποινή που του επιβάλλει ο διοικητής του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ατύπως έχει ζητηθεί από τους δύο γιατρούς που συνελήφθησαν, να παραμείνουν εκτός νοσοκομείου τουλάχιστον μέχρι την ημέρα της δίκης τους.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Δημήτρης Ι. Βεζυράκης, «η Διοίκηση των ΓΝΜ «Έλενα Βενιζέλου» και ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο γιατρούς, γυναικολόγους- μαιευτήρες οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία, από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα».

Διαβάστε ακόμη:

Συνελήφθη γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας - Ζήτησε «φακελάκι» για επέμβαση

Ένοχος ο γιατρός με το φακελάκι από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

ΠΟΕΔΗΝ: Πόρισμα-κόλαφος για τα χειρουργεία του νοσ. Ζακύνθου - Γιατί δεν το ανακοινώνουν;