ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 10ο ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Το 10ο ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Με συμμετοχή άνω των 400 παιδιάτρων, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών (θυγατρική του ομίλου Ιατρικού Αθηνών), με θέμα: «Η Παιδιατρική στην πράξη – Β’ Περίοδος». 

Ο κ. Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ήταν ο Πρόεδρος του διήμερου Συνεδρίου, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Έμπειροι και εξειδικευμένοι παιδίατροι, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί και επιστημονικό προσωπικό όλων των παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών υποειδικοτήτων, επικεντρώθηκαν κυρίως στα κλινικά προβλήματα της καθημερινής άσκησης της παιδιατρικής, και ανέδειξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα:

- Τα πολύ μικρού βάρους νεογνά αποτελούν ειδικό πληθυσμό που χρειάζεται εξειδικευμένη νοσηλεία σε ειδική μονάδα. Συχνά εμφανίζονται επιπλοκές και απαιτείται μακροχρόνια παρακολούθηση.

- Οι επείγουσες χειρουργικές, ουρολογικές και τραυματιολογικές καταστάσεις πολλές φορές οφειλόμενες σε κοινές – καθημερινές κακώσεις ή συγκεκριμένα αθλήματα προϋποθέτουν υψηλό δείκτη ευαισθησίας για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.

- Οι εμβολιασμοί αποτελούν σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής ιατρικής και η εγκατάλειψή τους συνοδεύεται από άμεση εμφάνιση επιδημιών.

- Παρεκκλίσεις της βάδισης, προβλήματα στην όραση, δομικές ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης και συγγενείς δυσμορφίες αποτελούν ένα πλέγμα καταστάσεων που χρειάζονται εξειδικευμένη διαχείριση της οποίας πάντα προηγείται η έγκαιρη διάγνωση από τον παιδίατρο.

- Ενδοκρινολογικά και μεταβολικά νοσήματα εμφανίζονται ήδη από τη γέννηση, είναι απειλητικής σημασίας για τη ζωή και χρειάζονται έγκαιρη αντιμετώπιση.

- Η εφηβεία αποτελεί εξελικτική περίοδο της ζωής και προβληματίζει τόσο από πλευράς διατροφής λόγω αυξημένων και ειδικών αναγκών όσο και από πλευράς προβλημάτων που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος τόνισε: «Η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να ηγείται των ιατρικών εξελίξεων. Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών πιστεύουμε ότι η εξειδίκευση και η επιστημονική αριστεία επιτυγχάνονται μέσα από τη συνεχή κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιστημονικές εκδηλώσεις αυτού του βεληνεκούς είναι απαραίτητες για την εποικοδομητική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, που προάγουν την ιατρική γνώση».

Επιπρόσθετα, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους, που εργάστηκαν ακούραστα για την πραγματοποίηση του συνεδρίου και ιδιαιτέρως τον κ. Ανδρέα Μ. Φρετζάγια, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μέσα από αυτού του είδους τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ο παιδίατρος είναι σε θέση να αποκτήσει γνώσεις, οι οποίες προάγουν την επιστήμη και θα μεταφερθούν στους γονείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών».

Διαβάστε ακόμη:

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Στηρίζει το νέο Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης

 

10 χρόνια Ιατρικό Περιστερίου: 200 θέσεις εργασίας - Περίθαλψη σε μισό εκατ. πολίτες

Η Ελλάδα της κρίσης έχει μεγάλο στήριγμα την παιδιατρική κοινότητα

BEST OF NETWORK

Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους

Κορονοϊός - Παγώνη: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη»

Σεισμός Ελασσόνα: Για «σεισμικό ζεύγος» μιλά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο

Αυτός είναι ο τζογαδόρος «φαντομάς» που συστηνόταν ως «διευθυντής τράπεζας»

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι μάρτυρες και τα ευρήματα - Εξελίξεις στην μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού

Βέροια: Γρονθοκόπησε ντελιβερά επειδή άργησε την παραγγελία το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

Κορονοϊός: «Βόμβα» Παυλάκη για την Αττική - «Είναι ακόμα σε κίνδυνο κατάρρευσης»

Γιώργος Λιβάνης: Ο νυν σύντροφος της Μαριαλένας έδωσε «respect» στον πρώην (video)

Κορονοϊός: Συναγερμός με τις μεταλλάξεις - Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο

Κουφοντίνας: Οι επόμενες κινήσεις - Οι διάλογοι του δικαστηρίου

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν ξέρει κανείς ακόμα αν βρισκόμαστε στο πικ του 3ου κύματος

Αδιανόητο: 17χρονος σκότωσε τους γονείς και την αδελφή του επειδή δεν ήθελε να πάει σχολείο